INCENDIS
Societat 12/03/2012

Els bombers continuen treballant per apagar l'incendi de la Franja

El foc -que ha cremat 1.200 hectàrees de bosc i pastures- va arribar ahir al poble de Vilaller però no va entrar fins al nucli urbà i no va fer falta desallotjar els veïns

Agències
1 min
El foc avança cap a Vialler

SortQuatre mitjans aeris i sis vehicles terrestres dels Bombers de la Generalitat continuen treballant aquest matí juntament amb els Bombers d'Aragó per apagar el foc que crema a Castanesa, a la Franja de Ponent, i que ha ha calcinat unes 1.200 hectàrees de bosc, segons el govern aragonès. En les últimes hores, han aconseguit controlar dues terceres parts del front, però les flames continuen avançant a l'àrea més elevada, a uns 1.700 metres d'altitud, on les dificultats per accedir-hi són més grans.

Un centenar de veïns de la zona continuen sense poder tornar a les seves cases d'on van ser desallotjats, per precaució, el passat dijous.

El foc va arribar ahir al municipi fronteres de Vilaller, tot i que no va entrar fins al nucli urbà i no va fer falta desallotjar ningú. L'alcalde del poble, Joan Ramon Piqué, va qualificar de "crítica" la situació ahir a la tarda i explicava que el vent ha dificultat molt les feines d'apagada del foc.

Foc controlat

D'altra banda, ahir diumenge a la tarda es va declarar un altre incendi en una zona de vegetació a la Ribera de Montardit, al terme municipal de Sort, que es va controlar ahir mateix gràcies a la ràpida intervenció de quatre mitjans aeris i set dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat.

stats