SOCIETAT
Societat 01/02/2012

Barcelona activa l'operació fred per protegir els sensesotre

L'Ajuntament ha ampliat en 150 els llits als centres d'acollida nocturna i disposa d'un total de 1.450 places. Superada aquesta xifra, el consistori té acords amb hostals i pensions per allotjar-hi persones necessitades

Efe
2 min

BarcelonaDavant la prevista baixada de les temperatures a conseqüència de l'onada de fred siberià, l'Ajuntament de Barcelona ha activat aquest matí l'operació fred. L'actuació està dirigida a les persones sense sostre que dormen a la via pública i pretén que acceptin voluntàriament allotjar-se en els equipaments municipals per tal de protegir-se del fred, i també a les persones vulnerables que viuen en pisos sense calefacció.

Per fer front a aquest pla, s'han reforçat els equips d'emergència del Centre d'Urgències i Emergències Socials de l'Ajuntament (CUESB) distribuïts per la ciutat, encarregats de detectar, informar i guiar persones sense sostre –unes 850, segons les darreres dades oficials del recompte del 2008. L'Ajuntament donarà l'opció a aquestes persones de traslladar-les a un centre d'acollida o a una pensió, o d'avisar els seus familiars o persones properes perquè se'n facin càrrec fins que passi el front fred.

En el marc d'aquesta operació, l'Ajuntament ha ampliat en 150 el número de llits disponibles amb la posada en funcionament del centre d'acollida d'Acàcies, un equipament que només funciona en situacions d'urgència. Aquesta xifra suposa un increment de 50 llits en relació amb l'operació fred de l'any passat i eleva a 1.450 les places ofertes per l'Ajuntament que, superat aquest límit, té previst allotjar les persones necessitades en hostals o pensions, tal com ha detallat avui la tinent d'alcalde de l'àrea de Qualitat de Vida, Maite Fandos.

El dispositiu d'atenció es fa amb la col·laboració de Creu Roja Barcelona i estarà format per 8 vehicles, 6 equips formats per un treballador social o psicòleg, un tècnic del CUESB, dos voluntaris de Creu Roja i dos equips de desplaçament per atendre avisos de la Guàrdia Urbana o de ciutadans.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

stats