Societat 21/05/2011

Els indignats de Sol s'expandeixen a les places properes

Aquesta nit preveuen concentrar-se a partir de les sis de la tarda a Callao, Opera i Tirso de Molina per dirigir-se pacíficament cap a la gran concentració de Sol que començarà a les vuit del vespre

Miquel Codolar
2 min

MadridLa Puerta del Sol de Madrid és una plaça petita en comparació amb la Plaça Catalunya de Barcelona. Però això no és inconvenient per créixer. Mitja dotzena de places properes ja han presenciat alguna de les activitats que s'organitzen des de l'acampada. No només s'hi reuneixen els grups de treball, sinó que s'hi celebren concerts, i arts acrobàtiques, per exemple. També han previst crear una xarxa de barris per informar llocs allunyats del que s'està fent i dur-hi a terme activitats paral·leles.

Des de tres d'aquests espais, concretament les places de Callao, Opera i Tirso de Molina en sortiran aquest vespre grups d'indignats que es dirigiran a la Puerta del Sol per fer una nova concentració pacífica. "No som cap partit ni demanem el vot per ningú", ha insistit durant l'assemblea el representant de la comissió de Legal. "Fem una jornada de reflexió, col·lectiva, però jornada de reflexió". ha afegit.

El "crit silenciós" d'ahir a les dotze de la nit s'ha anat repetint cada hora, amb els ulls posats al rellotge de l'edifici de la Comunitat de Madrid, fins les deu del matí. Aquesta matinada ha estat la d'una concentració més multitudinària a la Puerta del Sol, precisament coïncidint amb l'inici de la jornada de reflexió i el dictamen en contra de la junta electoral de l'Estat. Aquesta nit alguns admetien que per primera vegada hi ha hagut més acampats dormint a la Plaça Catalunya que a la Puerta del Sol, on va néixer el moviment.

La calor d'avui a la Puerta del Sol no ha fet decaure l'assistència a les diferents activitats i l'arribada dels curiosos. Avui s'han anunciat noves activitats que es duran a terme al campament, com un gran mural amb les millors pancartes, activitats de teatre i poesia, nous concerts, l'inici de l'emissió d'una ràdio, la publicació d'un diari de barris de Madrid i la creació d'àrees de descans.

Tot i que la policia espera que el campament es mori sol i per tant no preveu intervenir-hi, per si de cas ja tenen previst el que caldrà fer. El protocol consisteix en fer un cordó humà agafats de les mans i mirant cap a dins envoltant la plaça. Mentrestant estan aconseguint evitar el "botellón" i els enfrontaments amb molta mà esquerra, així com mantenir l'indret lliure de brossa, circumstàncies que permetrien justificar un desallotjament.

stats