SOCIETAT
Societat 18/06/2011

El dret a l'autodeterminació de Catalunya ha trigat 11 dies a constar en les reivindicacions dels 'indignats'

L'assemblea ho va aprovar el passat 5 de juny, però fins ara no s'ha inclòs al document de mínims perquè una part del moviment considerava que no tenia cap importància i que era prescindible

Redacció
1 min

BarcelonaEl dret a l'autodeterminació del poble català ha estat una de les qüestions més debatudes i polèmiques a les assemblees dels 'indignats' fins al punt que per aprovar-lo van caldre fins a tres votacions i finalment va tirar endavant amb una forta oposició dins el col·lectiu -390 vots a favor i 270 en contra-. Però amb aquest resultat tampoc s'ha acabat la polèmica, perquè malgrat que el dret a l'autodeterminació de Catalunya es va aprovar a l'assemblea del 5 de juny, no ha estat fins ara, onze dies després, que s'ha inclòs aquest punt en el document de mínims de les reivindicacions dels 'indignats'.

Les raons d'aquesta demora han estat, segons denuncia la subcomissió d'autodeterminació, les traves que un sector important del col·lectiu seguia mostrant perquè aquest apartat s'inclogués en el document. Segons membres d'aquesta subcomissió, persones vinculades a moviments ultradretans que formen part del col·lectiu han estat intentant fins a l'últim moment que el dret a l'autodeterminació no constés entre les reivindicacions, tot i haver estat aprovat per l'assemblea. La subcomissió recorda també que a principis de juny ja van haver d'abandonar la plaça perquè eren increpats pel fet de tenir una estelada a la seva parada.

stats