POLÍTICA
Societat 19/05/2011

Els indignats esperen la decisió de la Junta Electoral

Unes dues-centes persones han dormit al ras a la plaça de Catalunya de Barcelona. Les protestes s'estenen al conjunt del país. La Junta Electoral ha de decidir avui si permet o no les acampades

Redacció
2 min
"No els votis"

BarcelonaUnes dues-centes persones han dormit a la plaça de Catalunya de Barcelona en la tercera nit de protestes. Els indignats esperen la decisió d'avui de la Junta Electoral, que ha de dir si permet o no l'acampada. Els manifestants insisteixen que no pertanyen a cap partit i que defensen la llibertat de vot, de manera que creuen que no tindria cap sentit que la Junta obligués a desallotjar-los. Més de mil persones van assistir a l'assemblea d'ahir a la nit a la plaça de Catalunya. A dormir se n'hi van quedar força menys. Aquesta matinada, a les cinc, només n'hi quedaven uns dos-cents. La xifra d'assistents serà reduïda fins ben entrada la tarda, quan acabi la jornada laboral. De moment, els concentrats ja han mostrat la intenció de ser-hi almenys fins diumenge vinent, el dia de la jornada electoral, independentment que es produeixi una eventual resolució de la Junta Electoral en contra d'aquesta concentració. En Roger, un dels portaveus del moviment, ha indicat aquest matí a EFE que són conscients que “volen que ens n'anem, i algun polític ha dit que dissabte no podem ser aquí, però nosaltres considerem aquesta plaça nostra, i serem aquí almenys fins diumenge".

Netegen ells mateixos

Tal com es van comprometre davant la Guàrdia Urbana, els indignats s'han encarregat a primera hora del matí de netejar la plaça amb escombres. Les màquines del servei de neteja de l'Ajuntament de Barcelona s'han limitat a netejar els voltants.

La indignació s'estén

Mentrestant, diverses poblacions catalanes s'han sumat a la mobilització de Barcelona i han convocat acampades. Es preveu que les protestes s'estenguin en les properes hores. L'Ara.cat recull les acampades d'arreu del país en la finestra dels hashtags a la dreta de la portadahashtags.

A l'espera de la Junta Electoral

La vicepresidenta Joana Ortega va recordar ahir que no poden haver-hi manifestacions durant el dia de reflexió, i va avançar que si la Junta Electoral creu que es vulnera la llei electoral, els Mossos actuaran "amb contundència, és a dir, amb rapidesa". De moment no hi ha unitat al conjunt de l'Estat. Ahir algunes juntes provincials, com la de Granada, van prohibir les acampades. Altres, com la de València, les van permetre.

stats