SOCIETAT
Societat 17/06/2011

Els 'indignats' es desmarquen de la violència i refermen que el seu moviment és pacífic

Afirmen que els errors del dispositiu policial semblen intencionats per aconseguir “la foto que legitimi els fets del 27-M”, quan es van produir càrregues policials a la plaça de Catalunya. Insisteixen que la concentració no era per aturar el Parlament sinó per aturar les retallades

Joan Serra
1 min

BarcelonaEl moviment dels indignats de Barcelona ha tornat a desmarcar-se aquest matí de la violència que es va produir dimecres a les portes del Parlament. En una roda de premsa que volia donar resposta a la que ahir va protagonitzar el conseller d'Interior, Felip Puig, els indignats han dit que no se senten representats pels violents i que no es fan responsables de les accions que van tenir lloc dimecres. El col·lectiu es referma en la tesi que el seu és un moviment pacífic.

No hi ha rastre d'autocrítica en el comunicat que s'ha llegit a la roda de premsa en què els indignats han donat la seva versió dels fets. Segons ells, els errors del dispositiu policial “semblen intencionats” i tenen per objectiu “aconseguir la foto que legitimi els fets del 27-M”. Pel col·lectiu, el debat sobre els fets del Parlament “s'està sobredimensionant per desviar l'atenció” dels problemes que afecten els ciutadans.

En el comunicat també se sorprenen per la “insòlita unió de tots els partits i la gravetat de les seves acusacions” i es feliciten per haver trobat “nous mètodes de participació i decisió”. Els indignats han convocat una concentració aquest mateix divendres a la tarda a la Ciutat de la Justícia, en senyal de protesta i suport als detinguts pels aldarulls, que avui mateix passaran a disposició judicial. La següent acció que preveuen és la manifestació internacional de diumenge. Els indignats han dit que estudien com evitar que els violents provoquin aldarulls en aquesta manifestació.

stats