SOCIETAT
Societat 06/10/2011

Els Mossos irrompen amb antiavalots a la Ciutat de la Justícia i detenen set 'indignats'

L'operació s'ha fet per ordre directa de l'Audiència Nacional, que després ha informat al jutge de guàrdia

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaUna vintena de mossos antiavalots han irromput a la Ciutat de la Justícia, sobre les 14.30 hores, i han detingut set indignats que s'havien personat hores abans davant del jutge de guàrdia de Barcelona per comunicar que eren alguns dels imputats pels disturbis del Parlament el 15 de juny. Segons ha explicat un dels advocats dels nois, els indignats van decidir personar-se i posar-se a disposició del jutjat quan van saber que estaven a la llista d'imputats, per així evitar les detencions.

Des del migdia els indignats, els seus acompanyants i els advocats han esperat al bar de la Ciutat de la Justícia mentre el jutge comunicava la situació a l'Audiència Nacional (AN) i sobre les 14.30 hores han irromput els mossos. "Anaven encaputxats, sense identificar i sense l'armilla que en teoria els hi impedeix col·locar-se la identificació. Es respirava molta tensió", ha explicat l'advocat. Els agents han fet identificar a tothom, inclús els jutges i funcionaris que eren al bar, i han fet dos grups: un amb els periodistes, advocats i funcionaris, i un altre amb els indignats.

Tres periodistes han estat retinguts entre deu minuts i un quart d'hora a les escales d'accés a la cafeteria mentre altres persones usuàries d'aquest servei d'hostaleria n'han estat desallotjades per una porta d'emergència pels efectius policials. La irrupció dels mossos ha causat una gran expectació entre els jutges, fiscals, funcionaris i usuaris que es trobaven a la Ciutat de la Justícia en aquell moment.

Finalment, els mossos han detingut a set dels imputats per les agressions a diputats durant el setge al Parlament, sense que els advocats hagin pogut intervenir. Segons diversos testimonis, en un moment de tensió, el jutge de guàrdia ha sortit a demanar explicacions als caps de l'operatiu i s'han reunit durant uns minuts.

Ordres de l'Audiència Nacional

Abans de que el jutge de guàrdia obtingués resposta de l'AN sobre quina actuació havia de seguir, els mossos han realitzat l'operatiu seguint ordres directes de l'AN, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat. Asseguren que, posteriorment, l'AN ha comunicat al jutjat de guàrdia que l'actuació de la policia catalana s'havia fet seguint ordres directes seves.

A les 19 hores els indignats han convocat una concentració a Plaça Catalunya per protestar pels fets d'avui.

stats