SOCIETAT
Societat 22/05/2012

Uns 300 'indignats' protesten amb una cassolada davant la seu de La Caixa

L'acció ha tingut lloc després de la manifestació d'educació. Hi ha hagut moments de tensió amb la policia, que ha acordonat l'entitat. En un dels forcejaments, ha estat detingut per atemptat a l'autoritat un dels activistes

Acn
1 min
Protesta dels 'indignats' davant de la seu de La Caixa / P. VIRGILI

BarcelonaAl voltant de 300 'indignats' s'han tornat a concentrar aquest dimarts a la tarda davant de la seu central de 'la Caixa' per protagonitzar una cassolada -o 'caixarolada', tal com l'anomenen- contra els que consideren els responsables de la crisi. Després de la manifestació contra les retallades en educació d'aquest migdia, els protestants han decidit en una assemblea tornar a fer una 'caixarolada' coincidint amb la vaga a l'ensenyament públic d'aquest dimarts. La protesta ha començat a les cinc de la tarda i ha comptat amb la complicitat dels conductors, que feien sonar els clàxons en passar davant de 'la Caixa'. Hi ha hagut moments de tensió amb la policia, que ha acordonat l'entitat.

Els Mossos d'Esquadra han acordonat la seu de l'entitat amb tanques i furgonetes policials, fet que ha generat algunes escenes de tensió amb els manifestants. Tot i que no hi ha hagut cap càrrega policial, s'han produït empentes i crits. En un dels forcejaments, ha estat detingut per atemptat a l'autoritat un dels activistes, segons han confirmat fonts policials. Posteriorment, un dels mediadors dels Mossos ha explicat els fets a alguns dels organitzadors. Els ànims s'han calmat i la pluja ha fet baixar lleugerament la presència de manifestants.

Els concentrats han anat escridassant a les persones que entraven o sortien de l'edifici. Els Mossos han intentat inicialment que no es tallés el lateral de la Diagonal, però més tard s'han conformat amb que no es tallés el pas dels tramvies. Cap a un quart de nou del vespre, s'ha iniciat una assemblea per decidir què feien. La concentració ha coincidit amb la celebració, aquesta tarda, d'una Junta General Ordinària de La Caixa.

stats