Societat 16/06/2011

“Volíem que el debat sobre els pressupostos es fes públic i amb col·laboració dels manifestants”

Dos membres del col·lectiu d''indignats', Manu Simarro i Hibai Arbibe, han assegurat que la manifestació d'ahir es va convocar com una “reivindicació legítima i democràtica”. Els membres d'acampadabcn han negat que el moviment volgués aturar el ple del Parlament

Redacció
1 min

BarcelonaUn membre del col·lectiu d'indignats que ahir es van manifestar davant del Parlament, Manu Simarro, han dit a El Món a Rac 1 que la manifestació d'ahir va ser una “acció de desobediència civil legítima que, malauradament, es va veure interrompuda per algunes accions violentes”. Simarro ha assegurat que des del moviment d'acampadabcn “condemnen rotundament” els fets d'ahir.

Hibai Arbide, un altre membre del col·lectiu #acampadabcn, ha dit que les accions d'ahir van ser sobredimensionades i ha demanat que “no es generalitzi”, fent passar pel mateix sedàs les accions violentes d'alguns manifestants i l'actitud de la majoria dels indignats. “La convocatòria es va presentar com una manifestació no-violenta”, ha afegit.

Els dos membres han defensat la manifestació d'ahir com una “reivindicació legítima i democràtica” i han negat que el moviment volgués aturar el ple del Parlament. Tan Simarro com Arbide han insistit que l'objectiu de la manifestació era que el debat pels pressupostos es fes públic amb tots els manifestants per poder aturar les retallades.

Els membres d'#acampadabcn han dit que l'eslògan "Ningú ens representa" fa referència a la manca de representació dels parlamentaris sobre els interessos dels ciutadans però, a la vegada, també la manca de líders que té el col·lectiu dels indignats. "No estem d'acord amb moltes de les actuacions d'ahir, els que van perpetrar les accions violentes d'ahir no ens representen", han afegit.

stats