SOCIETAT
Societat 24/05/2012

L'informe dels EUA sobre drets humans multiplica per 7 els casos de maltractament atribuïts als Mossos

El departament d'Estat nord-americà comptabilitza 52 casos de maltractament o tortura de la policia catalana i es fa ressò dels resultats electorals de Xavier García Albiol i Josep Anglada

Arnau Nadeu
1 min

BarcelonaCatalunya ha sigut una de les protagonistes de la part espanyola de l'informe anual del departament d'Estat d'EUA sobre drets humans. L'estudi, presentat avui per Hillary Clinton, atribueix als Mossos d'Esquadra 52 casos de maltractament o tortura, quan, segons el mateix informe, la policia catalana només havia informat de 7. Aquesta xifra, en dades comparades, significaria que els Mossos serien els autors d'un de cada cinc actes de maltractament o tortura denunciats a l'estat espanyol. A més, l'informe també afirma que alguns centres de detenció de la policia catalana tenen "una manca de ventilació i d'accés a la llum natural".

A banda dels Mossos d'Esquadra, Washington també es fa ressò dels resultats de Xavier García Albiol i Josep Anglada a les darreres eleccions municipals. En un apartat de la secció 6 de l'informe, dedicada a la discriminació, als abusos socials i al tràfic de persones, el departament d'Estat d'EUA recull que "el partit d'extrema dreta i antiimmigrants Plataforma per Catalunya (PxC) ha augmentat el seu nombre de representants als ajuntaments catalans de 17 a 67". Per altra banda, l'estudi també destaca la victòria de García Albiol a Badalona "en part pels seus punts de vista polèmics en relació amb els immigrants de Romania i d'altres països i la delinqüència i la promesa d'una postura més dura davant la immigració il·legal".

stats