Societat 18/04/2012

Els Mossos posen menys multes i fan menys detencions des que van començar la protesta laboral

Les sancions de trànsit s'han reduït un 70% des de principis del 2012, segons un document d'Interior que publica 'El Periódico'

Ara
1 min

BarcelonaUn informe dels Mossos d'Esquadra apunta un descens de l'activitat policial, amb una disminució d'identificacions, de detencions i d'imposició de sancions, amb motiu de la situació actual de reivindicacions laborals del col·lectiu.

L'informe, que reprodueix aquest dimecres íntegrament 'El Periódico de Catalunya', està datat el 2 d'abril i signat pel subcap de la Regió Metropolitana Sud, l'intendent Ramon Josep Tomàs.

El responsable dels Mossos reconeix en el document que "l'activitat policial ha patit una disminució amb motiu de la situació actual de reivindicacions del col·lectiu", i afegeix que "els indicadors d'activitat posen de manifest un descens de les identificacions i de les detencions".

L'intendent indica en el seu informe que durant l'any 2011, a la Regió Policial Metropolitana Sud, hi va haver un augment del 3,1% dels fets delictius, una tendència a l'alça que es va mantenir al febrer del 2012, amb un increment del 4,35% respecte al mateix període de l'any anterior.

Tomàs conclou que és necessari implementar un pla especial "per contenir aquesta tendència a l'alça de l'activitat delictiva".

Fonts d'Interior citades pel rotatiu indiquen que les sancions de trànsit s'han reduït en el 70% des que va començar el 2012 en comparació amb el mateix període de l'any anterior.

Tot i això, les multes que posen els Mossos suposen el 30% del total de les que posa el Servei Català de Trànsit (SCT), afegeix Interior.

stats