Publicitat
Publicitat

Un investigador de Harvard ha creat un generador de "núvols de sabor"

Com degustar un bon àpat sense engreixar-nos: l'inhalador de menjar

David Edwards i el seu invent ens permeten degustar des d'un pastís de llimona fins a xocolata i cafè sense ingerir-ne ni una sola caloria

Sempre hem imaginat que al futur podríem menjar píndoles en comptes d'aliments reals. Aquestes píndoles no contindrien greixos i, per tant, podríem degustar qualsevol cosa com si de debò l'estiguéssim tastant però amb l'avantatge que no n'ingeriríem les seves calories. Al 2011 les píndoles no han arribat, encara, però ja hi ha una cosa que s'hi assembla força. David Edwards, professor de la Universitat de Harvard, ha creat un dispositiu que permet inhalar un pastís de llimona o qualsevol altre aliment, com les píndoles imaginàries, sense haver-lo d'ingerir. També serveix per inhalar vitamines. "Com que es respira per la boca, sense passar per l'aparell digestiu, les vitamines arriben millor i en més quantitat al torrent sanguini", afirma l'investigador. L'aparell, amb forma de peixera, produeix un "núvol de sabor", és a dir, "microgotes" que formen fum amb el sabor de l'aliment triat. De fet, aquest invent no és nou: fa dos anys que ja tenim al nostre abast un inhalador de xocolata i de cafè.

Més continguts de