SOCIETAT
Societat 23/07/2012

La iniciativa 'Un català, un arbre' triomfa a la xarxa

La campanya busca vehicular les ganes de col·laborar que han expressat els catalans davant dels focs de l'Empordà i trobar quines accions comunes es podrien dur a terme

Marta Pinzolas
2 min

BarcelonaLes ganes de col·laborar de la societat catalana amb els empordanesos afectats pels focs ha estat clarament visible des de diumenge a les xarxes socials, on un gran nombre de persones s'ha ofert per donar un cop de mà en allò que fes falta. Aquest matí, per exemple, una dissenyadora de Barcelona ha tingut la idea d'engegar una campanya a través del Twitter amb el hashtag #1català1arbre, iniciativa que persegueix l'objectiu de vehicular tota la solidaritat expressada per la societat civil. En veure la campanya a la xarxa, l'Oriol Puig, també de Barcelona però estiuejant actualment a Llançà, s'ha posat en contacte amb ella i ha creat una pàgina web per sumar les adhesions de tothom qui vulgui participar-hi.

En només unes hores, la pàgina web ja havia rebut més de 14.000 visites i havia aconseguit més de 2.300 adhesions. El hashtag, d'altra banda, era trending topic a Catalunya i a la resta de l'Estat espanyol. L'objectiu però, encara no està definit, sinó que els impulsors esperen a veure com evoluciona tot plegat. De fet, s'ha organitzat una concentració aquest vespre a Barcelona, concretament a Plaça Catalunya, per parlar sobre com gestionar la iniciativa. "Ara mateix, l'objectiu no sabem quin és", ha declarat l'Oriol Puig, qui es troba desbordat per la bona acollida que ha tingut aquest gest i ha afegit que "sabrem què fer quan hàgim rebut totes les propostes i hàgim parlat amb els experts perquè ens assessorin".

Així doncs, la iniciativa 'Un català, un arbre' és de moment un vehicle per canalitzar totes les propostes de la gent i totes les ganes de col·laborar de la societat civil, però no està clar què es farà. "A partir d'aquí, farem el que calgui. Des de mecenatge per donar diners als pagesos que ho han perdut tot, a plantar arbres", ha explicat. Centenars de tuitaires estan difonent aquesta campanya que, en les properes hores, podria créixer encara més.

stats