Societat 01/02/2011

Tècnics de la Diputació de Barcelona faran campanyes d'inspecció informativa en comerços de cinc comarques

Les normatives reguladores dels sectors de la campanya són diferents a cada poble

Acn
1 min
Una dona mirant aparadors, a Barcelona

BarcelonaL'Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona durà a terme durant aquest mes de febrer campanyes d'inspecció informativa en establiments de les comarques del Bages, Baix Llobregat, Garraf, Maresme i Vallès Oriental. Aquestes actuacions pretenen "informar els titulars i responsables dels establiments sobre les eines i mecanismes que les normatives sectorials posen al seu abast, amb la finalitat de garantir, d'una banda, el dret a la informació i, de l'altra, l'exercici dels drets de les persones consumidores i usuàries", segons la diputada responsable de l'àrea, Dolores Gómez. Les inspeccions tindran objectius diferents a cada municipi. Així, tècnics de consum acreditats pel consistori corresponent visitaran els establiments per comprovar el nivell d'adequació a les normatives reguladores dels sectors objecte de la campanya, diferents a cada poble.

També es comprovaran aspectes bàsics com són la publicitat dels preus, l'exhibició de l'horari comercial, l'existència de fulls oficials de reclamació i el lliurament d'un comprovant de compra -tiquet o factura-. Als establiments que no compleixin amb els requisits que estableixen les normatives reguladores, els tècnics de consum els informaran de quins són els aspectes que cal resoldre i lliuraran una còpia del control realitzat.

Aquestes campanyes formen part dels serveis que la Diputació de Barcelona ofereix als municipis que pertanyen a la Xarxa Local de Consum i es complementen amb activitats informatives a empresaris mitjançant xerrades, tallers, debats i taules rodones. Aquest suport es presta a través de personal propi de l'ens provincial.

stats