Societat 10/05/2012

Un jutjat investiga el discurs homòfob del bisbe d'Alcalá de Henares

El jutge ha demanat a TVE l'enregistrament de la missa del Divendres Sant durant la qual Reig va relacionar els gais amb la prostitució

Efe
1 min
Un bisbe vincula gais i prostitució durant una missa

Alcalá de HenaresEl Jutjat d'Instrucció número 6 d'Alcalá de Henares (Madrid) ha obert unes diligències per investigar si les paraules sobre els homosexuals pronunciades el Divendres Sant pel bisbe de la població madrilenya, Juan Antonio Reig Pla, poden ser constitutives de delicte.

Les diligències s'han obert a petició de l'Associació Preeminència del Dret de Múrcia, que lidera el lletrat José Luis Mazón, que considera que les paraules del prelat en la missa del Divendres Sant, retransmesa per TVE, poden ser un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques.

El jutjat ha ordenat amb una interlocutòria que TVE els faci arribar "una còpia completa en DVD de la gravació de l'acte en el qual suposadament es van dir les paraules assenyalades en la denúncia".

La interlocutòria afegeix que aquesta mesura s'adopta "amb caràcter previ a la resolució que pugui procedir quant a l'abast de les manifestacions, ja que cal tenir constància en les actuacions de quines van ser les paraules, en la seva totalitat i en el context en què es van pronunciar".

La resolució no és ferma, ja que pot ser recorreguda davant el mateix jutjat, o bé en apel·lació, davant l'Audiència Provincial de Madrid.

La denúncia presentada per Preeminència del Dret assegura que "el discurs del bisbe estableix contra els homosexuals una identificació entre la realització de les seves necessitats sexuals naturals i la corrupció i prostitució".

stats