Sanitat
Societat 31/03/2011

Jaume Padrós: "Ens preocupa que la retallada pugui afectar la qualitat de l'assistència sanitària"

El vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona reclama que s'escolti els metges abans d'impulsar mesures per millorar l'eficiència del sistema

Redacció
1 min

BarcelonaEl vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, alerta que el personal santari està "preocupat" perquè temen les retallades en el pressupost de sanitat "puguin afectar la qualitat de l'assistència". En declaracions a El món a Rac1, Padrós ha destacat que tot i que Catalunya "és la comunitat autònoma amb més infradotació pressupostària per a la sanitat", el nostre sistema sanitari és "un dels de més qualitat del nostre entorn", i ho atribueix "al bon nivell dels professionals".

Per això, Padrós reclama que "es compti amb els professionals" abans d'aplicar cap retallada, ja que aquesta és l'única manera de fer-la "adequadament". En aquest sentit adverteix: "Els metges no callarem per reclamar aquesta necessitat".

El vicepresident del Col·legi de Metges considera que "el sistema és millorable, però no a base d'esprémer més els professionals, sinó millorant el sistema de gestió", i ha afirmat que el model seria "molt més eficient" si els professionals sanitaris participessin en la gestió. Finalment, ha recordat que "la cartera de serveis ha de ser limitada, perquè no és possible assumir-ho tot", i que en cas que es vulgui millorar la qualitat del sistema "cal injectar-hi més diners".

stats