Societat 08/08/2011

El jazz s'imposa als concerts que es fan a l'agost a Barcelona

M.s.
2 min
Biel Ballester tocarà al Milano, al Festival Mas i Mas i al cicle Música als Parcs.

Barcelona.Entre la relativament magra oferta de concerts a Barcelona a l'agost, el jazz predomina per sobre de qualsevol altre estil. A més del cicle de trios al Milano, bona part de la música en directe que es pot sentir aquests dies a Barcelona s'emmarca dins dels diferents subgèneres del jazz.

Si parlem de música en viu, l'indiscutible rei de l'agost a Barcelona és el Mas i Mas Festival, que des de fa nou anys compensa la feina que deixen de fer els promotors de concerts aquest mes, i que aquest any programa mitja dotzena d'actuacions diàries, al voltant de 150 en total. En tant que la sala de referència del grup Mas i Mas és la jazz cava Jamboree, una part important de la programació del festival pertany a aquest estil: d'una banda, les dues sessions diàries que es fan en aquest local, i de l'altra, algunes de les tres sessions que el Mas i Mas programa cada tarda a la sala de cambra del Palau de la Música, tres concerts de 30 minuts diaris que alternen la clàssica i les músiques del món amb el jazz. Aquesta setmana passarà pel Palau el guitarrista de jazz manouche Biel Ballester -que la setmana que ve tocarà al Milano- amb el contrabaixista Leandro Hipaucha; i pel Jamboree, el saxofonista nord-americà Kenny Garrett, el trompetista també nord-americà Tom Harrell, el nou quintet de la contrabaixista barcelonina Giulia Valle i el duo que formen Albert Bover i Horacio Fumero.

Més enllà del Mas i Mas, el Bel-luna Jazz Club no fa vacances i continua amb la programació de concerts cada dia, i alguns dels cicles estiuencs que van arrencar al juliol s'allarguen encara aquest mes. La Pedrera continua programant jazz en les seves Nits d'Estiu, divendres i dissabtes al terrat de la Casa Milà, i el Parc de la Ciutadella acull cada dimecres el cicle Música als Parcs, que tancarà el 31 d'agost al Parc del Centre del Poblenou el trio de Biel Ballester, que comptarà per a la ocasió amb la veu de Randy Greer.

stats