Jocs Olímpics d'hivern
Societat 13/02/2011

Més del 75% dels catalans creu que fer uns Jocs Olímpics d'Hivern seria positiu pel país

El suport a l'organització de la competició a Barcelona i el Pirineu l'any 2022 creix respecte al juliol

Acn
2 min

BarcelonaUna enquesta encarregada per l'Oficina Tècnica de la candidatura Barcelona‐Pirineu 2022, indica que més d'un 75% de catalans considera que la celebració d'uns Jocs Olímpics d'Hivern a Barcelona i el Pirineu seria molt o força positiva per Catalunya. En concret, un 39,8% creu que seria força positiva i un 35,8% que ho seria molt. Aquestes dades reflecteixen un increment de sis punts en l'opinió favorable als Jocs respecte de la que van expressar els enquestats al mes de juliol passat, quan un 69,8% considerava el projecte positiu. L'estudi ha estat valorat molt satisfactòriament i amb "esperança" per Enric Truñó, director de l'Oficina Tècnica de la candidatura olímpica.

Prop del 20% opina que seria poc (12,1%) o gens positiva (7,8%), una dada que contrasta amb el 25% que ho van dir el juliol, en què un 13,6% dels enquestats considerava la idea poc positiva i un 11,6% la considerava gens positiva. Quant a l'àmbit territorial dels enquestats, el 67% dels barcelonins considera que l'organització d'uns Jocs d'Hivern a Catalunya seria positiu pel país.

De manera similar a ara fa sis mesos, un 67,9% dels entrevistats ha sentit a parlar de la candidatura que Barcelona vol presentar pels Jocs Olímpics d'Hivern 2022. Per contra, un 31,9% no se n'ha assabentat. Segons l'àmbit territorial, els residents a Barcelona i els que viuen més enllà de l'àrea metropolitana són els que més han sentit a parlar d'aquesta candidatura. Ho saben el 76,5% i el 72,5% respectivament.

Sobre la viabilitat de celebrar uns Jocs d'Hivern a Barcelona i el Pirineu, la gran majoria de catalans, un 76,2%, considera que és possibles fer-los a Barcelona, un percentatge tres punts superior al que va registrar l'enquesta del mes de juliol. En aquesta nova enquesta, només un 16,1% dels entrevistats opina que no són viables, mentre que al juliol, aquesta xifra era del 19,4%. Entre els barcelonins, el percentatge dels que ho consideren viable baixa fins al 72,3%.

Entre els que veuen inviable l'organització d'uns jocs d'hivern a Catalunya, la majoria (22%) argüeixen qüestions de tipus econòmic, que han incrementat lleugerament respecte al juliol passat. Altres consideren que es tracta d'una despesa molt gran (16,7%), que hi ha altres prioritats (12,0%) o que no és el moment tal i com estan les coses (2,4%).

L'enquesta ha estat elaborada per l'empresa Gesop a partir d'una mostra de 1.600 persones majors de 16 anys, que van ser entrevistades entre el 31 de gener i el 4 de febrer a tot Catalunya.

stats