SOCIETAT
Societat 27/03/2012

Fernández Díaz, obert a augmentar el límit dels 120 km/h a les autopistes

Ho ha proposat CiU al Congrés. El ministre de l'Interior diu que la mesura no tindria excessiva "incidència" en la sinistralitat, però que abans cal tenir en compte l'increment d'emissions de CO2

Efe
1 min

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, està "obert" a estudiar un increment del límit de velocitat en autopistes i autovies, ara mateix en 120 quilòmetres per hora, tot i que ha advertit que abans caldrà analitzar l'impacte ambiental que tindria la mesura.

En una compareixença davant la Comissió de Seguretat Viària del Congrés, Fernández Díaz contestava així a una proposta del portaveu de CiU, Jordi Jané, que demanava al Govern que analitzés la possibilitat d'apujar el límit màxim de velocitat en autopistes i autovies.

El titular d'Interior afirma que un lleuger increment de la velocitat màxima en aquestes vies no tindria excessiva "incidència" en les xifres de sinistralitat, ja que el 75 per cent dels accidents mortals es registren en carreteres de doble sentit.

No obstant això, Fernández Díaz ha advertit que, a més de l'efecte en les xifres de sinistralitat, caldria tenir en compte el possible increment de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

El titular d'Interior ha recordat que Espanya està pagant "un dineral" en drets d'emissió d'aquests gasos, cosa que està repercutint de manera "brutal" en el dèficit d'Espanya.

Per això, ha subratllat que no tindria gaire sentit abordar una mesura com aquesta sense mesurar abans l'impacte en termes de contaminació.

"Ara, un cop feta aquesta comprovació prèvia en termes d'impacte ambiental i de contaminació, jo estic obert clarament al que ha plantejat el senyor Jané", ha subratllat.

stats