Societat 15/07/2012

Jornada castellera de màxims

Les colles premen l'accelerador per encarar un estiu molt engrescador

Efren Garcia
2 min

BarcelonaLa temporada castellera s'escalfa camí de les grans diades, i les colles més importants posen a punt tota la seva maquinària. Per a algunes d'aquestes formacions ja no hi ha marge d'error, i la tensió es palpa gairebé en cada castell. Les Santes i Sant Fèlix condicionaran els passos dels Capgrossos i de la Jove, però també les colles mitjanes volen fer el seu agost.

Cop de moral tarragoní

Al local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona han canviat moltes coses des de que els administradors de la festa major de Vilafranca van fer pública la seva participació a la diada de Sant Fèlix. Dissabte, a Torredembarra, van mostrar la seva casta descarregant el tres de nou folrat després de carregar el quatre. Les notes de l'Amparito Roca van tornar a sonar després de la primera tripleta màgica de l'any, tot i que l'exigència del calendari i la proximitat de Sant Fèlix els obligarà a donar el màxim.

Cap a unes Santes de gamma extra

Amb la diada de les Santes, la festa major de Mataró, a tocar, els Capgrossos i els Castellers de Vilafranca concentren la seva atenció a nivells desiguals. Si bé les dues colles preparen el dos de nou emmanillat, els verds segueixen descarregant castells de nou, mentre els maresmencs consoliden els castells de la gamma alta de vuit. Els respectius assajos durant la setmana decidiran definitivament el cartell del proper diumenge.

El somni dels castells de nou

Els Castellers de Barcelona segueixen caminant amb pas ferm cap a la Mercè. Els barcelonins han descarregat la segona tripleta de vuit al barri del Raval i ja comencen a somniar en els nou pisos. El cinc de vuit i el tres de nou podrien ser les properes estrenes dels de la camisa vermella. Al seu costat hi han actuat els Castellers de Cerdanyola, que no han tingut èxit amb el tres de set i uns cargolins semblen desinflar-se a poc a poc després que l'any passat visquessin una temporada màgica. Tot i assolir dos castells de la gamma alta de set, han tornat a ensopegar amb el tres aixecat per sota.

A foc rogent

Els Xicots de Vilafranca, els Bordegassos de Vilanova i els Nens del Vendrell han compartit una maratoniana diada de màxims a Calafell. Els Xicots s'han quedat sense la primera clàssica de l'any. Han desmuntat el tres de vuit però han assolit el dos de set. Bordegassos i Nens han calcat les seves primeres rondes: han descarregat el dos de set i coronat el carro gros. Divendres, les dues colles van compartir un assaig en què van col·locar els dosos a sengles torres de vuit.

N'hi ha que tanquen per vacances

Els Castellers del Poble Sec marxaran de vacances amb el disgust de no haver completat el dos de set però amb l'alegria d'apuntar-se el primer tres aixecat per sota del seu historial. Els bandarres han demostrat el seu potencial i s'han apuntat la millor diada de la seva història. Al seu costat, els Castellers de Lleida han pogut celebrar el primer gran èxit de l'any. Els lleidatans han descarregat la primera clàssica de vuit de l'any, en una plaça que comença a ser un talismà per als bordeus.

stats