EDUCACIÓ
Societat 30/05/2011

UGT demana implantar la jornada intensiva a les escoles

El sindicat creu que milloraria el rendiment. Reclama la mesura aprofitant la supressió de la sisena hora

Efe
2 min

BarcelonaLa Federació d'Ensenyament d'UGT ha demanat que s'implanti la jornada continuada a totes les escoles de Catalunya aprofitant la supressió de la sisena hora lectiva, amb l'objectiu de millorar el rendiment dels alumnes.

FETE-UGT, que ha traslladat la seva proposta al departament d'Ensenyament, defensa criteris pedagògics per evitar la jornada partida i assegura que el rendiment intel·lectual és major durant la jornada del matí.

També addueix que les interrupcions horàries perjudiquen l'atenció i que els alumnes tindrien més temps per fer els deures i les activitats extraescolars.

"La interrupció de dues o més hores per dinar i esperar al pati per tornar a començar s'ha vist en diferents estudis que perjudica en l'àmbit escolar", assenyalen els responsables d'ensenyament d'UGT.

El sindicat ha recordat que en la secundària obligatòria, en el batxillerat i en els cicles formatius la jornada continuada està generalitzada a tot Espanya, excepte al País Basc i Catalunya, on l'ESO i el Batxillerat solen tenir dues tardes lectives la setmana.

Segons UGT, la implantació de l'horari continuat als centres d'infantil i primària facilitaria l'adaptació de primària a secundària i no significaria en cap cas una reducció de la jornada escolar, ni del professorat, ni de l'alumnat i les hores de permanència al centre dels alumnes continuaria sent de 8 hores si es queden a dinar.

La proposta que UGT ha fet arribar al departament d'Ensenyament estableix un horari lectiu continuat de 08.30 a 13.30 hores, horari de menjador de 13.30 a 16.30 i activitats extraescolars de 16.30 a 18.30 hores.

Uns altres avantatges que UGT veu a l'horari continuat és que evita el cansament dels alumnes que van a casa a dinar per haver d'anar i tornar a l'escola, permet menjar més relaxadament, facilita la conciliació familiar i laboral i no caldria la jornada intensiva al juny.

Segons el sindicat, a Alemanya, Dinamarca i Suècia hi ha jornada continuada, i en altres països, com França i Luxemburg, es combinen dies de jornada continuada amb dies de jornada partida.

stats