SOCIETAT
Societat 26/09/2011

El Govern prepara un pla nacional de valors per fer arrelar l'esforç i la solidaritat entre la societat

Ho ha anunciat el conseller de Benestar i Família. L'objectiu és difondre aquests valors entre les escoles, les entitats socials i les associacions d'immigrants

Ara
1 min

BarcelonaEl Govern prepara un pla nacional de valors per estimular la tolerància, l'esforç, la solidaritat, l'estimació o el respecte, conceptes que vol estendre a l'escola, les entitats socials i les associacions d'immigrants. El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha confirmat l'elaboració del pla en una entrevista a TV3, sense donar-ne detalls concrets. El pla serà transversal, hi treballaran diverses conselleries, i s'elaborarà amb la col·laboració d'un comitè d'experts del món acadèmic i social. Podria enllestir-se en un parell d'anys.

El Govern aprovarà en el termini de dues setmanes el programa que permeti impulsar l'anomenat Pla nacional per a la promoció dels valors per a una nova cultura cívica. La iniciativa, que portaveus de Benestar Social i Família han recordat que formava part del programa electoral de CiU, encara es troba en un estat embrionari. El conseller Cleries s'ha limitat a afirmar aquest dilluns que no es tracta d'"imposar una manera de pensar". "Volem proposar un pla per reforçar els grans valors universals, que volem que siguin uns valors bàsics; la societat es va individualitzant i perdem de vista els valors que hi donen consistència", ha dit Cleries.

Benestar Social i Família ha puntualitzat, després de les declaracions del conseller, que el Govern persegueix amb aquest projecte l'objectiu de "superar l'abast i els resultats de les campanyes que en matèria de civisme s'han dut a terme en el passat".

stats