Societat 11/07/2012

"El pitjor és tornar quan has fet el pas de marxar": 4 casos de joves que viuen amb els pares

Set de cada deu joves de l'Estat d'entre 20 i 29 anys viuen amb els pares

Ara
2 min
Jordi Solé té 28 anys i és de Sabadell. / CRISTINA CALDERER

BarcelonaSet de cada deu joves de l'Estat d'entre 20 i 29 anys viuen amb els pares, segons un estudi de la Fundació La Caixa presentat aquest dimarts. Quatre catalans en aquesta situació expliquen a l'Ara d'aquest dimecres les circumstàncies que els impedeixen independitzar-se.

Jordi Solé

Té 28 anys, és de Sabadell i tres anys enrere la sort li va somriure amb un pis de protecció oficial amb un lloguer molt assequible. Tot i tallar amb la seva parella i perdre la feina, va decidir continuar endavant amb el projecte d'emancipació. Després que se li acabés una feina temporal i no aconseguís trobar res més, però, es va veure obligat a fer marxa enrere. "El pitjor és tornar quan has fet el pas de marxar", explica.

Josep-Lluís Lorente

Aquest enginyer industrial de 28 anys ha viscut sempre a casa dels pares, a Blanes. Va fer la carrera a Mataró i va tenir dues feines per la zona. Llavors, no veia necessari independitzar-se. "Aquests últims anys, però, no m'hauria anat gens malament; voldria poder fer la meva", diu una mica contrariat. Fa un any i mig que busca feina sense èxit i, per tant, no s'ho pot permetre. Tot i així, no perd l'esperança.

Pau Jorba

Amb 25 anys, i després de passar-ne quatre en un pis d'estudiants de Vic, ha tornat a casa dels seus pares a Sant Boi de Llobregat. "El que és més dur del fet de tornar és no poder portar el teu ritme, saber que és casa seva i que t'hi has d'adaptar", explica. A punt d'acabar la carrera Publicitat i Relacions Públiques, no veu una perspectiva gaire positiva i està convençut que a l'estranger hi trobarà més oportunitats.

Míriam Clopés

Aquesta mestra d'educació infantil de 27 anys és l'única dels quatre testimonis que té feina. Tot i això, prefereix esperar abans d'anar a viure sola. "Voldria anar a viure sola, però crec que per fer-ho necessites una seguretat econòmica que jo, en aquest moment, no tinc", explica. Considera que és "funcionària provisional", perquè cada final de curs li diuen si es queda a l'escola, i no s'atreveix a fer el pas.

Podeu llegir el reportatge sencer a l'ARA Premium.

stats