Societat
Societat 29/11/2010

Avui comença el judici contra tres exdirectius d'FGC per desviació de fons

Durant una setmana jutgen tres expresidents d'FGC per malversació de fons. La fiscalia demana gairebé cinc anys de presó per a Albert Vilalta, exconseller de CiU

Acn
1 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona jutja a partir d'aquest dilluns i durant una setmana tres expresidents de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) per malversació de fons públics i prevaricació. Els acusats haurien augmentat injustificadament les retribucions que percebien durant els anys 90 amb la contractació irregular d'un pla de pensions que va suposar sobresous de fins a 2,7 milions d'euros per a una quinzena de directius. Inicialment hi havia 16 directius imputats, però el jutge d'Instrucció en va excloure 12 i la fiscalia només n'ha acusat tres. La resta podrien ser condemnats a tornar els diners cobrats.

La fiscalia demana quatre anys i deu mesos de presó per a Albert Vilalta, que va ser conseller de Medi Ambient en els governs de Jordi Pujol i secretari d'Estat d'Infraestructures amb el PP, i sis anys per a Enric Roig i Antoni Herce.

Entre els anys 1991 i 2000, FGC va pagar un fons amb successives aportacions que van reportar 2,7 milions d'euros als directius. De fet, Vilalta no va arribar a cobrar les primes perquè va cessar en el càrrec el 1991 per fer de conseller però, segons la fiscalia, va participar en la idea. A Enric Roig se l'acusa de cobrar 39.305 euros en dietes il·legals per reunions amb directius, amb el conseller i altres trobades de treball i protocolàries.

stats