Societat 05/09/2012

El jutge acusa el pare dels nens Ruth i José d'assassinat amb traïdoria

Destitueixen la pèrit que va fer l'informe de la Policia Científica en què s'assegurava que les restes trobades eren d'animals

Efe
2 min
José Bretón, a l'esquerra amb ulleres fosques, acompanyat aquest dimarts d'agents policials a la finca de Las Quemadillas, on van recollir mostres de terra / SALAS / EFE

Còrdova / MadridEl jutge d'instrucció número 4 de Còrdova, José Luis Rodríguez Laínz, ha imputat aquest dimecres José Bretón, pare dels dos nens desapareguts el 8 d'octubre a Còrdova, amb dos delictes d'assassinat amb traïdoria i l'agreujant de parentiu.

Així n'ha informat l'advocat de Bretón, José María Sánchez de Porta, en sortir dels jutjats, on el magistrat li ha comunicat que ja disposa dels dos informes encarregats a l'Institut Nacional de Toxicologia, que corroborarien que les restes òssies trobades a la foguera de la finca de Las Quemadillas són d'humans.

Aquesta foguera va ser realitzada per Bretón el dia que van desaparèixer els menors i, encara que en un primer informe de la Policia Científica s'assegurava que no s'havien trobat restes humanes, tres informes posteriors determinen que les restes òssies trobades són de persones.

El magistrat ha decidit aixecar el secret parcial de sumari decretat la setmana passada, de manera que les parts implicades en el cas podran demanar les diligències que considerin oportunes.

Interior destitueix l'autora del primer informe i engega una investigació

D'altra banda, la direcció general de la Policia Nacional ha obert oficialment una investigació interna sobre l'informe de la Policia Científica i ha rellevat del càrrec la tècnica d'antropologia que va emetre el document que assegurava que les restes òssies trobades a la finca de Les Quemadillas eren d'animals.

Amb aquesta investigació interna, la policia pretén concretar les circumstàncies que van motivar l'error del primer informe de la tècnica del cas i establir "les mesures pertinents per evitar que torni a produir-se un error d'aquestes característiques".

En contra d'aquest primer informe, signat per la facultativa l'11 de novembre, dos dictàmens antropològics, un encarregat per la família materna de Ruth i José i un altre per la policia, van concloure que les restes pertanyien a nens.

stats