Societat 13/06/2012

Jutjaran per una falta d'imprudència lleu una monitora del nen ofegat a Can Dragó

El jutge no veu motiu per atribuir-li un delicte, però sí que creu que s'ha de jutjar la responsable del dispositiu pel fet que durant una estona va deixar poca vigilància per controlar el grup

Ara
2 min

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 27, que investiga la mort d'un menor ofegat el juliol de l'any passat a les piscines de Can Dragó, a Barcelona, considera que es pot imputar a la cap de monitors de la Fundació Social del Raval una falta per imprudència lleu. El jutge creu que la responsable no va preveure prou bé la situació, que va acabar amb la mort del nen de tres anys, perquè, durant un interval de cinc minuts, una única monitora es va quedar sola com a responsable de nou menors i va ser en aquell moment quan es va produir l'ofegament. El jutge, però, no veu indicis de delicte en la mort del nen.

Considera que la piscina complia les condicions de seguretat necessàries i que el dispositiu de socorristes muntat per atendre el grup també era correcte, però que hi va haver aquest lapsus de moviment de monitors, que va deixar la responsable amb un grup excessivament nombrós. Per aquest motiu determina que la responsabilitat penal ha de ser per a la cap de monitors (com a responsable del grup de monitors) per una falta d'imprudència lleu amb resultat de mort.

Després d'interrogar tots els implicats i de de tenir en compte els informes forenses, el jutge ha acabat la instrucció del cas. Els pares de P. M. A. G., el menor que va perdre la vida a la piscina, es van personar inicialment com a acusació particular, però fa pocs mesos es van retirar de la causa perquè volien passar el dol i asseguren que "no persegueixen cap càstig". El cas, però, seguirà endavant, perquè el jutge veu una imprudència lleu en l'actuació de la responsable de monitors.

Inicialment el grup de menors a càrrec de la monitora sí que complia la ràtio de quatre nens per monitor, però en un moment concret, després de dinar, un nen es va quedar menjant amb un monitor, un altre se'n va anar al lavabo amb un altre menor i, per tant, es van quedar tres monitores amb 13 nens. Poc després, la cap dels monitors, V. B. C., va autoritzar dues monitores a marxar a la zona profunda de la piscina amb quatre menors que sabien nedar. Per tant, es va quedar ella sola amb nou menors a la zona poc fonda, anomenada platja, i just davant d'un socorrista.

stats