Societat 25/08/2011

El jutge investigarà el cas del nadó mort a l'Hospital de Calella

S'ha admès a tràmit la denúncia de la família, que acusa els metges d'haver fet amb retard la cesària, recomanada durant l'embaràs

Acn
1 min

CalellaEl jutjat d'Arenys de Mar investigarà el cas de la mort d'un nadó a l'Hospital de Calella arran del retard en la cesària de la mare, segons denuncia la família afectada. El jutge ha acceptat a tràmit la denúncia pel cas, que es va produir 16 d'agost, i que es presenta com un possible homicidi professional imprudent per part dels denunciants.

Els familiars consideren que l'equip mèdic que va atendre la mare va obviar les recomanacions prèvies dels metges fetes durant l'embaràs, que suggerien fer un part per cesària. Tot i que la cesària es va acabar fent, la família creu que la decisió va arribar tard, i l'avi, José Miguel Hernández, reclama la inhabilitació de l'equip mèdic que els va atendre i la dimissió de la direcció del centre hospitalari.

El 16 d'agost, després de més de 15 hores d'hospitalització, Vanesa F. S. va donar a llum a un nadó que va morir al cap de pocs minuts. El part va ser per cesària, però segons la família, els metges de guàrdia van intentar que fos natural malgrat que hi havia informes mèdics que ho desaconsellaven.

Els jutjat ja ha demanat a l'Hospital de Calella la documentació clínica dels afectats i les gravacions de les càmeres de la sala de parts. La direcció de l'Hospital de Calella no vol fer declaracions mentre el cas estigui en mas del jutge.

stats