SOCIETAT
Societat 21/09/2012

Els jutges de Barcelona no descarten una vaga si no es modernitza la Justícia

Els jutges de Lleida es sumen a l'amenaça de vaga si no s'atenen les seves demandes.

L.díaz-roig/ Acn
2 min

BarcelonaEls jutges de Barcelona s'han reunit aquest divendres en junta general a la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet de Llobregat i han ratificat per unanimitat un manifest on es fa palès el malestar del sector, així com un acord pres per les associacions de jutges i fiscals de tot l'estat el passat juliol. En aquest document s'assegura que si no s'aconsegueix obrir una via de negociació per solucionar els problemes de la Justícia, els jutges adoptaran mesures de pressió com aturades parcials o vaga.

La jutgessa degana de Barcelona, Maria Josep Feliu, ha explicat a la sortida de la reunió que les principals reivindicacions dels jutges passen per solucionar problemes "endèmics": la manca de voluntat política per modernitzar el sistema judicial i impulsar una justícia àgil i eficaç, la manca d'inversió en Justícia, la congelació de les places judicials, la lentitud i ineficàcia del sistema judicial i les retallades salarials, entre altres.

També ha lamentat que la proposta de Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ) prevegi un règim de substitucions més dur que l'actual i no estableixi les compensacions econòmiques corresponents.

Els jutges barcelonins, però, han decidit finalment esperar a l'octubre per engegar les mesures de pressió, per així poder actuar a nivell de tot l'Estat i durant la reunió no s'ha parlat, encara, de la vaga.

Per la seva banda, els jutges de Lleida tambe s'han sumat al manifest de les associacions judicials de tot l'Estat on no es descarta convocar una jornada de vaga si el govern espanyol no atén algunes de les seves demandes en relació a la modificació de la llei orgànica del poder judicial que en aquests moments està en fase de projecte al Minsiteri de Justícia. El jutge degà de Lleida, Eduard Enrech, ha remarcat que consideren ''gravosa'' la proposta per la situació actual i que per tant s'ha de modificar. Ha demanat que ''s'aclareixin'' sobre quin és l'estatus que han de tenir, és a dir si volen que actuïn com a funcionaris o com a poder judicial.

stats