Educació
Societat 11/06/2012

El director de l'Hospital Clínic adverteix que un sistema sanitari universal i gratuït no és sostenible

Josep Maria Piqué assegura que no hi ha cap sistema sanitari del món que pugui fer front a aquest model

Acn
1 min

BarcelonaEl director general de l'Hospital Clínic de Barcelona, Josep Maria Piqué, ha avisat aquest dilluns que un sistema universal i gratuït com l'actual no és sostenible. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Piqué ha assegurat que "no hi ha cap sistema sanitari del món que en aquests moments tingui la facilitat per poder aguantar tot gratuït, per tothom i amb aquesta escalada de prestacions i de preus". "No hi ha ningú que ho pugui fer," ha afegit en l'entrevista, segons explica l'emissora en un comunicat. El director general de l'Hospital Clínic també s'ha mostrat partidari de concentrar serveis i evitar duplicitats.

El màxim responsable de l'Hospital Clínic ha assenyalat que aquest model no és factible enlloc. "Nosaltres hem tingut un sistema, juntament amb els anglesos, en què ho hem pretès, però no ens en sortim. Per tant, seria una mica il·lús que ens anéssim capficant a fer això, quan aquesta no és la mesura que estan adoptant altres països", ha subratllat Piqué, que ha apostat per "buscar fórmules imaginatives, que siguin justes i equitatives".

Piqué ha apostat per concentrar serveis i evitar duplicitats. "Hem de concentrar serveis. En tenim de duplicats a molts llocs diferents. També hem de buscar una millor integració i coordinació entre els nivells assistencials, els hospitals, les infermeres, els metges de primària, per fer una assistència que sigui molt més propera al malalt i, si pot ser, a uns costos més baixos. Tenim marges, però aquesta transformació necessita temps", ha explicat.

stats