Societat 06/09/2011

La Mercè més austera dels últims anys

El calendari i el poc pressupost fan que la Mercè d'enguany tingui menys activitats en comparació amb altres anys

Marcos Freijo
2 min

BarcelonaLa Mercè d'enguany se celebrarà entre el 22 i el 25 de setembre. A causa d'exigències del calendari, la festa de la patrona de Barcelona cau en dissabte, i això ha fet concentrar més activitats i tenir menys marge per fer-ne d'altres. Menys temps i menys despesa pública per a la festa fan que la Mercè 2011 sigui una de les més austeres que ha tingut Barcelona en els últims anys. Un exemple d'això són totes aquelles activitats que es realitzaven al Teatre Grec, que, enguany, desapareixen.

La festa major vol marcar la singularitat dins la catalanitat. En aquest sentit, un any més, es realitzaran tot un conjunt d'activitats, totes elles tradicionals, per marcar la personalitat catalana de la ciutat. Elements com el correfoc, els castells o les sardanes tindran un espai rellevant als carrers de la ciutat. A més, la cavalcada de gegants que es realitza cada any serà aquest any la més multitudinària per la gran quantitat de gent que hi participa.

La ciutat convidada aquest any és Sant Petersburg. Agermanada amb Barcelona des de l'any 1985, aquesta ciutat donarà personalitat russa a una gran quantitat d'espectacles com ara El ball dels cignes, que tindrà lloc al Parc de la Ciutadella, i cadascun dels actes que el formen es duran a terme en diferents espais del parc.

Dos espais agafaran un protagonisme rellevant: el Parc de la Ciutadella i el Castell de Montjuïc. Aquest últim acollirà activitats de caire més circense, tant de dia com de nit. Independentment, gran quantitat de places i de carrers seran l'escenari tot tipus de balls, música i activitats com ara la Via Laietana, on tindrà lloc l'anomenada Porta de l'Infern, des d'on sortiran els diables i les bèsties que formen part d'un gran correfoc.

Des de l'Ajuntament han remarcat que la Mercè torna a ser una festa per a tothom on es combina l'excel·lència artística del nostre país amb la internacional.

stats