LA MÉTEO
Societat 23/07/2011

Menys sol i menys calor del que molts voldrien

Diumenge amb temperatures a ratlla i amb més núvols que avui prop de la costa

Marc Candela
1 min

BarcelonaEls núvols que durant bona part del dia han fet la guitza prop de la costa finalment s'han desfet i la tarda de dissabte l'acabarem de passar amb cel clar a bona part del país. L'excepció, cap a les comarques de Girona, on els núvols no marxaran del tot. De fet, cap al Ripollès o la Garrotxa fins i tot es podrà escapar algun ruixadet curt.

En tot cas, ni molt menys hem fet net del tot. Aquesta nit i matinada cauran algunes gotes al Barcelonès, Maresme i Baix Llobregat, i aquest diumenge al matí els núvols faran la guitza en força trams del litoral. Les clarianes de mica en mica aniran a més, però a la tarda les nuvolades també creixeran amb més força que aquest dissabte i els xàfec curts i dispersos podran aparèixer a qualsevol indret del Pirineu i Prepirineu.

El vent de nord també es deixarà sentir durant el que resta de cap de setmana. Ho farà a l'Empordà i a l'Ebre, sobretot a l'inici i al final del dia, i amb ratxes que difícilment superaran els 50 o 60 km/h.

Aquest diumenge les temperatures continuaran a ratlla. A primera hora i al vespre no farà cap nosa una jaqueta prima, especialment a l'interior, i al migdia la majoria de màximes es tornaran a moure entre els 24 i els 28 graus. De fet, no esperem que la calor d'estiu arribi a les nostres contrades abans de 5 o 6 dies.

Trobareu més detalls de la previsió a www.ara.cat/meteo.

stats