Societat 07/09/2012

El sol i la calor tornen a marcar el temps

Les temperatures superaran els 30 o 32 graus avui al migdia a les comarques interiors. A la costa farà xafogor però no s'assoliran els 30 graus

Manel Cascante
2 min
La Vall de Boí

BarcelonaLa nit i la matinada passades han tornat a recordar-nos aquelles nits xafogoses del mes d'agost passat en alguns indrets de la costa. Ha tornat a costar una mica dormir. La causa han estat, per un costat, la humitat elevada, i per l'altre, l'increment d'un o dos graus respecte de la nit anterior. A Barcelona no s'ha baixat dels 23 graus ni al barri de l'Eixample ni a Gràcia. Tampoc han baixat de 23 graus a Eivissa o al Masnou. A València o a Xàbia la temperatura mínima ha estat de 21 graus.

A l'interior també han notat aquest increment nocturn, per bé que han enregistrat valors molt més agraïts. A Vic i a Alcoi, 14 graus, 17 a Lleida i 16 a Girona.

De moment, avui ens tocarà patir calor, ja que en farà tanta o més que ahir. No parlarem de valors exagerats, ni de bon tros, però sí d'un ambient gairebé de ple estiu. A primeres hores de la tarda els termòmetres es tornaran a situar per damunt dels 30 o 32 graus en moltes localitats del pla de Lleida, el pla de Girona, la Catalunya Central, l'interior del País Valencià i, fins i tot, de l'interior de Mallorca. A la costa no se superaran els 28 o 29 graus.

El sol tornarà a ser el protagonista principal de la situació meteorològica. Només es veurà velat per algunes teranyines de núvols prims, sobretot cap al País Valencià, així com per algunes nuvolades de tarda en àmbits de muntanya.

Aquesta tarda s'incrementarà de forma molt lleugera la inestabilitat en altura, un fet que es traduirà −avui creiem que sí− en alguna tronada o ruixat local de tarda al Pirineu. Els xàfecs afectaran només de forma puntual algunes comarques com la Vall d'Aran, els Pallars, l'Alta Ribagorça, el Principat d'Andorra i la Cerdanya. No són descartables tampoc en àrees properes al Cadí-Moixeró o al nord del Ripollès i l'alta Garrotxa.

El cap de setmana continuarà en la mateixa línia. No s'esperen canvis significatius. El sol tornarà a lluir amb energia i es mantindran les temperatures per la banda alta dels termòmetres. Només parlarem d'algunes tempestes de tarda al Pirineu i a les muntanyes interiors del País Valencià. També es veurà algun núvol baix despistat al Litoral.

Els mapes continuen indicant-nos que el temps es mantindrà força estable i càlid per la Diada. Farà sol en conjunt, amb alguns núvols matinals en alguns indrets de la façana costanera i algunes nuvolades a la tarda en indrets de muntanya.

Els canvis a llarg termini que s'entreveien ahir en els models meteorològics a partir de mitjans de la propera setmana malauradament avui s'han fet enrere. Ho anirem ,en qualsevol cas.

Més informació a ara.cat/meteo.

stats