LA MÉTEO
Societat 26/05/2012

Migdies d'estiu, tardes de primavera

Els matins d'aquest cap de setmana llarg els passarem amb molt més sol que no pas núvols però a les tardes els xàfecs curts regaran les comarques del Pirineu i de la Catalunya central

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que durant aquest cap de setmana llarg gaudirem de moltes hores de cel clar, tampoc acabarem de fer net del tot i les tardes seran una mica més mogudes del que molts desitjarien.

De fet, el dissabte l'hem encetat amb el cel mig tapat -i fins i tot alguna gota- a les comarques de Barcelona i alguns bancs de boira costaners entre el cap de Salou i la desembocadura del Llobregat. Aquests núvols, de totes maneres, s'aniran trencant a mesura que avanci el matí i durant les hores centrals del dia gaudirem arreu d'un bon sol.

Les nuvolades de tarda, però, avui tornaran a créixer amb força al terç nord del país i havent dinat ja descarregaran les primeres tempestes al Pirineu i a mitja tarda tampoc seria estrany algun xàfec sobtat a la Catalunya central.

Tot plegat amb ambient gairebé d'estiu. La matinada només ha estat fresca al Pirineu -avui el mercuri ja no ha baixat dels 10 graus a la Catalunya central- i al migdia molts termòmetres es mouran entre els 25 i els 30 graus.

Demà diumenge gaudirem d'un matí de cel clar i d'una tarda encara variable al terç nord del país però amb xàfecs que dificilment s'escaparan de l'àmbit pirinenc. Dilluns, festiu per molts, repetirem el matí de sol però a la tarda els ruixats i les tronades faran obrir el paraigua a moltes comarques interiors.

I de fet, aquesta dinàmica es mantindrà almenys fins ben entrada la setmana vinent. Inestabilitat habitual en un mes de maig que vindrà acompanyada de temperatures que recularan 1 o 2 graus però que encara tindran un to més d'estiu que de primavera.

A www.ara.cat/meteo podeu consultar la previsió actualitzada de qualsevol municipi dels Països Catalans per als propers cinc dies.

stats