Societat 07/02/2012

El rebut de l'aigua podria pujar fins al 30%, segons 'La Vanguardia'

El projecte de llei d'acompanyament dels pressupostos que es discuteix al Parlament incorporarà un nou gravamen sobre l'aigua que les companyies subministradores podran reflectir al rebut

Ara
1 min

BarcelonaArriba un nou tribut sobre el subministrament d'aigua potable, segons publica aquest dimarts 'La Vanguardia'. Aquesta vegada, el ciutadà no ho veurà reflectit directament en al rebut, encara que, molt segurament, serà qui l'acabi pagant. El projecte de llei d'acompanyament dels pressupostos que es discuteix al Parlament incorporarà un nou gravamen sobre l'aigua, que hauria de ser assumit per les companyies subministradores. Es tracta d'una de les mesures incloses en la reforma legal que promou el Govern per augmentar els seus ingressos pel cànon de l'aigua i combatre el deute milionari generat aquests anys per les obres hidràuliques i al sanejament dels rius.

Les companyies de subministrament ja han replicat que davant la pujada que s'ha advertit no tindran més remei que proposar que el nou cost repercuteixi en la tarifa final de l'usuari. Segons els seus càlculs, el rebut augmentarà a la major part de Catalunya entre un 7% i un 30%.

stats