MODA
Societat 08/07/2013

La moda de l'estiu vinent se cita al 080 Barcelona Fashion

Una trentena de creadors exhibeixen les propostes 2014 al Dhub

Laia Beltran
2 min
La moda de l'estiu vinent se cita al 080 Barcelona Fashion

Barcelona.La Setmana de la Moda de Barcelona és singular, sobretot en la gestió del contingut. Des d'avui i fins divendres, una trentena de creadors -entre marques de gran distribució, dissenyadors independents i firmes autòctones- estan convocats al Dhub per presentar les seves propostes de primavera-estiu 2014. La dotzena edició del 080 Barcelona Fashion arrenca aquest mateix vespre amb la multitudinària desfilada de Mango, l'única programada per a la jornada inaugural. Segons el guió previst, hi assistiran, a part dels famosos de torn, la vicepresidenta Joana Ortega -que substitueix el president Artur Mas, de viatge oficial al Brasil- i el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres. La moda també és política i encara més quan el 70% del pressupost del 080 -1.255.000 euros- prové de fons públics.

Tot i que el 080 passa de quatre a cinc jornades, el calendari segueix ben atapeït. Si avui tot el protagonisme és per a Mango, al llarg de demà se'l repartiran Krizia Robustella, Who, Sur, Manuel Bolaño, Zazo & Brull, Brain & Breast i dos joves debutants: Selim de Somavilla i Albéniz, dues firmes dedicades a la moda masculina. El xou de Desigual tancarà la jornada. Dimecres es tornaran a veure moltes cares conegudes: Schipper/Arques, Alexis Reyna, Juan Pedro López, Celia Vela i TCN, que després de presentar una part de la col·lecció a la passarel·la madrilenya i una altra a la catalana, s'ha decantat exclusivament pel 080. Aquest dia també hi haurà el sorprenent debut de Natalie Capell, una creadora catalano-israeliana, que fa una dècada que té atelier al Born i mai havia tingut temptacions de trepitjar una passarel·la. El punt final estarà en mans de Custo, l'antic pal de paller del saló The Brandery, que, per cert, torna al setembre a la Fira Barcelona.

Dijous arrencarà amb la firma Yerse -on col·labora el duet d'A-couple- i repetiran més habituals del 080 com Justicia Ruano, Josep Abril, Miriam Ponsa (guanyadora de l'última edició) i Guillermina Baeza, una altra especialista en moda de bany que també acaba de dir adéu a Madrid. La nota exòtica la porta el retorn del dissenyador grec Yiorgos Eleftheriades. Dijous mateix al vespre se sabrà el nom del guanyador d'aquesta edició i també es farà la desfilada de ModaFad, la plataforma que reivindica la feina dels dissenyadors emergents. El gruix de firmes tèxtils catalanes (Cóndor, Bóboli, BCN Brand, Naulover, Torras, Punto Blanco, Slazenger i Escorpion) se l'espera al llarg del matí de divendres per posar punt final a les desfilades d'aquesta edició.

Activitats paral·leles

Com es va fer per primera vegada durant l'edició d'hivern, el públic general també podrà entrar al 080 si prèviament s'ha acreditat a la web oficial. Això permetrà veure les desfilades, les pop-up stores , diverses conferències relacionades amb el sector de la moda, el plató de fotografia de la revista S moda i la final espanyola del concurs de models Elite Model Look 2013, que se celebrarà divendres a la nit. Ara bé, per a les tres desfilades mainstream (Mango, Desigual i Custo), caldrà aconseguir, a més, una invitació de la marca. Tot i la vocació de ser un paraigua que aixoplugui tot el que passa al voltant de la moda catalana, al 080 se li acaba d'escapar un petit aliat. El saló de moda infantil Little Barcelona acaba d'anunciar que es desvincula del 080 i que prepara la seva quarta edició per al 14 i 15 de juliol al Poble Espanyol.

stats