SOCIETAT
Societat 28/01/2012

Un miler de persones reivindiquen que es mantingui el servei de la línia de tren Lleida-La Pobla de Segur

L'acte ha servit per mostrar el rebuig del territori a la decisió de la Generalitat d'eliminar quatre dels sis viatges diaris de la línia

Acn
2 min
La manifestació dels viatgers s'ha ajuntat amb la dels veïns de la Pobla de Segur al centre del poble / ACN

BarcelonaUn miler de persones s'han manifestat aquest dissabte a la Pobla de Segur (Pallars Jussà) en un acte de protesta que ha congregat veïns de totes les poblacions per on transcorre la línia de Ferrocarrils de la Generalitat que uneix Lleida amb aquest poble del Pirineu. Amb el lema Volem lo tren, l'acte ha servit per mostrar el rebuig del territori a la decisió de la Generalitat d'eliminar quatre dels sis viatges diaris de la línia, deixant-ne només un d'anar i un de tornada. La protesta ha començat a l'estació de Lleida-Pirineus i ha anat aglutinant manifestants a cada estació fins que a la Pobla de Segur s'han ajuntat amb l'altre grup que els ha rebut a la població.

A les nou i deu del matí ha sortit des de l'estació de Lleida-Pirineus el tren amb destinació a la Pobla de Segur, on han pujat una vintena de manifestants i representants polítics d'ERC i del PSC, que han donat suport a la iniciativa. A cada parada s'hi han sumat més ciutadans, alcaldes i polítics fins arribar a les 300 persones que han arribat a la Pobla de Segur amb pancartes, banderes i enganxines. Al mateix temps, a la Pobla de Segur s'han acumulat més de 500 persones a la plaça de l'Ajuntament per iniciar una protesta que ha recorregut el centre del poble i que finalment s'ha trobat amb els viatgers que acabaven d'arribar en tren i han acabat sumant fins un miler de persones.

A davant de l'estació s'ha fet la lectura de diversos manifestos en defensa de la línia de tren de Ferrocarrils de la Generalitat entre Lleida i Pobla de Segur, que ja va estar en perill el 1984, en una època en què el territori ja es va haver de mobilitzar per evitar perdre serveis. El portaveu de la plataforma Volem lo tren, Quimet Cortés, s'ha mostrat optimista i confiat en què la Generalitat "s'ho repensarà". Segons Cortés, el tren és vital per als veïns del Pallars "per anar al metge o a fer gestions". Per això, no accepten que a partir del febrer només quedi un tren que arriba a la Pobla a les 11 del matí, però que no marxa fins a la una, i per tant, no ofereix la possibilitat de tornar al Pallars Jussà el mateix dia. Ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va assegurar que es millorarà la connexió a través d'autobusos, proposta que a la Pobla de Segur es rebutja perquè és més car pels usuaris i no permet descomptes per la gent gran.

stats