Societat 25/06/2011

Uns lladres silenciosos entren a robar en quatre habitatges de Riudellots de la Selva en una sola nit

Els intrusos, que van grimpar per la façana de dos blocs de pisos, van emportar-se joies i diners

Acn
2 min

Riudellots de la SelvaUns lladres silenciosos van fer el seu particular agost aquesta setmana a Riudellots de la Selva. En només una sola nit, els lladres van entrar a robar en tres pisos i un mas aïllat del municipi. Per entrar als habitatges, en dos dels casos els intrusos van grimpar per la façana -fins a una alçada de dos pisos- i es van esmunyir a l'interior aprofitant que els propietaris havien deixat alguna finestra oberta per combatre la calor. En un dels pisos el propietari va sorprendre els lladres, que van fugir a cuita-corrents. Va ser al mas, però, on van aconseguir un substanciós botí: se'n van endur uns 600 euros en efectiu, rellotges i joies. Els Mossos d'Esquadra investiguen els fets.

Els robatoris a Riudellots de la Selva van tenir lloc la matinada de la vigília de Sant Joan. Amb poques hores de diferència, entre mitjanit i les sis de la matinada, els lladres silenciosos van entrar a tres habitatges -un dels quals era una casa pairal- i ho van provar en un altre.

Cap a quarts d'una de la nit, els lladres van forçar la finestra d'un pis situat al carrer Estació, nom amb què es coneix la carretera C-25 al seu pas pel nucli urbà. Tot i que el propietari de l'habitatge no hi era, els intrusos van marxar-ne corrents poc després, perquè els va saltar l'alarma.

Tres quarts d'hora més tard, els silenciosos es van esmunyir a dins d'un mas aïllat del poble. Aquí hi van entrar forçant una finestra i no es van haver d'esforçar gaire a no fer soroll, perquè els propietaris no hi eren. Els lladres van passejar-se amunt i avall de la casa pairal, la van regirar de dalt a baix i se'n van emportar un quantiós botí: 600 euros en efectiu, rellotges i joies.

Els dos últims robatoris ja van tenir lloc més entrada la matinada. Els lladres van entrar en dos pisos del carrer Major, aprofitant que els propietaris estaven dormint i que havien deixat alguna finestra oberta per combatre la calor. Per accedir a l'interior, en tots dos casos els intrusos van escalar per la façana.

En el primer cas, els lladres van enfilar-se fins arribar a una terrassa. Els propietaris havien deixat la finestra de la cuina oberta i havien abaixat la persiana. Els silenciosos, però, la van aixecar i es van esmunyir a dins l'habitatge.

Regirar el pis de dalt a baix

Sense fer soroll, i mentre els propietaris dormien a l'habitació, els lladres van regirar el pis de dalt a baix. Van remenar calaixos i armaris i es van emportar diverses joies i bijuteria dels amos del pis. Després van decidir anar a robar al pis del bloc del costat, on hi havia una finestra oberta.

En aquest cas, els silenciosos van arribar a grimpar dos pisos d'alçada fins al balcó del pis. Un cop a dins del pis, els lladres van començar a remenar diferents habitacions. El propietari, que estava dormint, però, va sentir el soroll i es va desvetllar.

Quan va sortir de l'habitació, l'home es va trobar amb un dels lladres gairebé cara a cara. En veure's descoberts, els intrusos van fugir corrents.

Els Mossos d'Esquadra, que han rebut les denúncies dels diferents propietaris, ja han obert una investigació per intentar atrapar els autors dels fets. De moment, no hi ha ningú detingut en relació amb aquest degoteig de casos a Riudellots de la Selva.

stats