SOCIETAT
Societat 06/06/2012

Famílies i associacions rebutgen l'"injust" increment del preu de les escoles bressol

La Plataforma03 entén que la mesura "agreujarà encara més la situació que les guarderies pateixen en l'actualitat" i acusa l'administració de "falta de sensibilitat"

Efe
1 min

BarcelonaLa Plataforma03, constituïda per famílies i associacions per a la defensa de l'educació infantil –de 0 a 3 anys–, ha rebutjat avui l'increment del 10% en el preu de les escoles bressol municipals de Barcelona per al pròxim curs perquè considera "injust" que les quotes "s'apugin per damunt de l'IPC".

La plataforma entén que aquesta pujada "agreujarà encara més la situació que les guarderies pateixen en l'actualitat", per la qual cosa la titlla d'"inadmissible" i de ser una mostra de la "falta de sensibilitat i d'aposta" per part de l'administració cap a l'educació infantil, segons recull un comunicat.

Les famílies que el pròxim curs portin els seus fills a una escola bressol municipal pagaran 296,3 euros mensuals, fet que suposa un increment de 27 euros al mes respecte al curs 2011-2012. En aquests 296,3 euros s'inclouen els 124 euros corresponents al servei complet d'alimentació, que és optatiu.

Aquestes xifres s'incrementen en el cas de les tres guarderies municipals que obriran el pròxim curs 2012-2013 en règim de gestió indirecta –Jaén, Caspolino i Els Patufets de Navas–, en què els preus seran de 319,2 euros mensuals, que inclouen 133,6 euros optatius pel servei complet d'alimentació.

stats