Justícia
Societat 30/03/2011

Un home de 73 anys mor a la presó de Lledoners

Malgrat els informes mèdics que indicaven "patologies importants" en diversos òrgans, no va obtenir el tercer grau

Redacció
1 min

BarcelonaLluís Dalmau Albert, de 73 anys, va morir la setmana passada a la presó de Lledoners, al Bages, on complia des de feia un any i mig una condemna de sis anys de presó per un delicte fiscal comès durant els anys 90. Segons denuncia avui Nació Digital, la situació econòmica de l'home, que cobrava una pensió de 600 euros, li impedia afrontar la fiança que li hauria permès accedir al tercer grau penitenciari. Tampoc no va obtenir aquest tractament després que el metge de la presó constatés que es trobava en un alt risc de morir, ni quan els responsables de l'Hospital Penitenciari de Terrassa li van detectar "patologies importants que afecten diversos òrgans", com ara insuficiència cardíaca, risc d'infart de miocardi o insuficiència renal.

El mateix diari assegura també que la dona del difunt havia enviat diverses cartes, algunes dirigides a la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, demanant que se'l traslladés a un hospital penitenciari on pogués estar "ben atès", però denuncia: "Va morir abandonat a la seva cel·la, a la presó no se'l va tractar com una persona mai".

La dona, que s'ha estimat més no revelar el seu nom, ha declarat a RAC1 que el va veure "fa dos diumenges, i el dia abans de morir em va trucar". Pel que fa a les peticions que li va fer a la consellera de Justícia, ha reiterat que li va demanar "que es tingués en compte la seva edat a la presó, perquè la seva indefensió era més gran i tenia molta pèrdua de memòria".

stats