Societat 10/01/2011

Dos bars de Mollerussa es rebel·len contra la llei antitabac

Un dels dos establiments ha rebut avui una acta administrativa per part d'un inspector de Salut. La Fecasarm ha obert una bústia de queixes i suggeriments per als empresaris i restauradors

Redacció
1 min
Els propietaris del restaurant la Mossadeta de Mollerussa

BarcelonaLa nova llei antitabac segueix creant polèmica. Vuit dies després de la seva entrada en vigor, dos bars de Mollerussa s'han rebel·lat contra la llei i han decidit permetre als seus clients fumar al seu interior. Es tracta de la Cafeteria Viena i del restaurant La Mossadeta, que tot just avui al matí s'havia sumat a la protesta.

Aquesta mateix migdia, un inspector del Departament de Salut, ha visitat l'establiment i ha aixecat una acta administrativa en contra del restaurant perquè tan els clients com els propietaris estaven fumant a l'interior del local. L'obertura de l'acta, que no suposa el pagament d'una multa, no farà que el propietari d'aquest establiment, Sergi Vega, es faci enrere en la seva protesta contra la llei antitabac i ha assegurat que continuarà sent insubmís a la mesura. L'inspector enviarà a les autoritats sanitàries l'acta administrativa i aquestes decidiran l'import de la sanció. L'incompliment reiterat de la llei pot comportar multes entre 10.000 i 600.000 euros.

D'altra banda, la Federació Catalana d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) ha posat en funcionament avui una bústia de queixes i suggeriments "per denunciar problemàtiques i dificultats derivades de la implementació de la llei antitabac". La Federació assegura que ha rebut "múltiples consultes, queixes i trucades" des de l'entrada en vigor de la llei, tot i que ha recordat "l'alt grau d'implicació dels empresaris i clients en la seva correcta aplicació".

La Fecasarm s'ha mostrat preocupada per un dels problemes derivats per la llei antitabac com és el soroll al carrer i ha recordat que té previst demanar a l'Estat i al Departament de Salut l'aprovació d'una línia d'ajudes i subvenciones per tal de finançar les "despeses extraordinàries" que genera el control del soroll al carrer.

stats