Societat 19/05/2011

Uns 300 lleidatans passaran una nova nit al ras

La vigilància policial de la plaça és constant, encara que fins ara no s'han registrat incidents i els "indignats" han pogut organitzar les seves activitats amb total normalitat

Efe
2 min

LleidaUnes 300 persones s'han concentrat a la plaça Ricard Vinyes de Lleida en diferents comissions per parlar de temes com el treball, l'educació o la sanitat, a l'espera de conèixer la decisió de la Junta Electoral Central sobre si autoritza aquestes concentracions per la proximitat de les eleccions.

Després de celebrar una breu assemblea, els participants s'han dividit en amplis grups per debatre obertament, asseguts en diferents punts de la plaça, sobre qüestions com l'agricultura i la tecnologia i les infraestructures.

El seu objectiu, més enllà del que decideixi la Junta Electoral, és realitzar una segona nit d'acampada i mantenir la protesta, convocada a través de les xarxes socials en defensa d'una major i millor democràcia, fins al proper diumenge, dia de les eleccions municipals.

A Lleida, aquesta concentració, que va arrencar ahir, destaca per la seva bona organització i l'heterogeni perfil dels seus participants, ja que fins a la plaça s'acosten des de joves estudiants a jubilats o persones de mitjana edat que volen mostrar el seu suport als acampats.

Al centre de la recentment remodelada plaça lleidatana s'ha instal.lat una carpa sota la qual es guarden els sacs de dormir, el menjar i altre material, mentre que en un altre punt de la mateixa uns joves s'encarreguen de confeccionar les pancartes que després es penjaran en diferents punts del lloc.

La vigilància policial de la plaça és constant, encara que fins ara no s'han registrat incidents i els "indignats" han pogut organitzar les seves activitats amb total normalitat i passar la seva primera nit al ras, dormint en sacs de dormir, tot i la negativa inicial de la Guàrdia Urbana.

Els acampats de Lleida han rebut més aquesta tarda la visita del grup de pop rock "El somriure de Julia", que aquesta nit ofereix un concert a la ciutat.

stats