Societat 18/08/2011

El jutge deixa en llibertat el jove que volia atemptar contra la protesta per la visita del Papa

El jutge l'ha deixat en llibertat amb l'obligació de comparèixer dues vegades al dia davant de la policia

Efe
1 min

MadridEl jutge deixa en llibertat, amb l'obligació de comparèixer a la comissaria dues vegades al dia, el jove mexicà José Alvano Pérez Bautista, detingut dimarts a Madrid, acusat de voler atemptar contra els assistents a la manifestació que es va fer ahir, en protesta per la visita del Papa.

El magistrat de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu, a instàncies del fiscal Luis Barroso, ha decretat la llibertat de Pérez Bautista, que s'havia inscrit com a voluntari de la Jornada Mundial de la Joventut. El magistrat imputa al detingut un delicte d'amenaces que s'està investigant per la possibilitat que es consideri un delicte de terrorisme.

D'altra banda, també s'ha fixat la compareixença dues vegades al dia, matí i tarda, davant de la policia, i se li ha prohibit abandonar l'estat espanyol. També li han retirat el passaport i li han ordenat facilitar un domicili i un telèfon de contacte per poder-lo localitzar. El magistrat ha recordat al jove que si no compleix les mesures cautelars el poden enviar a la presó provisionalment.

Segons recull l'acta judicial, Pérez Bautista ha reconegut ser l'autor dels missatges emesos entre els dies 9 i 11 a través del diari La voz libre, on, per exemple, deia: "Aquesta és la meva lluita. A matar maricons i qualsevol aberració antihumana durant les seves manifestacions en contra de l'Església Catòlica"

El detingut ha declarat que els missatges eren "bromes" i que el seu objectiu era frenar adhesions a la manifestació d'ahir.

stats