Societat 30/08/2011

Els llibres de text digitals fan forat als comptes de les editorials

Un embolic amb les llicències 'online' en va deixar moltes d'impagades el curs passat i els editors negocien ara amb el Govern un deute de mig milió d'euros

Sònia Sánchez
1 min
Compres de llibres abans del 12 Les tendes d'Abacus, com aquesta de la fotografia, han venut al juliol el 40% dels llibres de text que esperen vendre en aquesta campanya de tornada a l'escola. A partir d'aquesta setmana confien que es reactivarà la venda de material escolar. Però els pares encara no saben si tindran ajuts per a la reutilització de llibres de text.

BarcelonaEducació està reformulant la plataforma Atria d'obtenció de continguts digitals per a les escoles, perquè els errors del sistema van provocar, el curs passat, un deute de mig milió amb les editorials. Es van generar llicències que no es van arribar a fer servir. La Generalitat va aportar un total de tres milions d'euros per a aquestes llicències, mentre que els pares s'havien de fer càrrec d'1,5 milions. En total, 4,5 milions en continguts digitals per al programa 1x1 en el seu segon curs d'implantació. N'hi ha prop de mig milió que està pendent de pagar arran de l'embolic de les llicències.

En podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats