Societat 23/03/2012

Les llistes d'espera per a proves diagnòstiques baixen un 15,7%

El pacients pendents d'operar-se a la regió sanitària de Girona augmenten un 67%

Acn
1 min

BarcelonaLes llistes d'espera per proves diagnòstiques s'han reduït un 15,7% de mitjana l'any 2011, ja que els pacients afectats han passat de 148.440 a 125.132. En aquest període, els dies d'espera han passat de 52 a 48. La majoria de proves han vist reduir tant el nombre de pacients com el temps d'espera, excepte les colonoscòpies, les ressonàncies magnètiques, les ergometries i els electromiogrames, en què s'ha reduït el nombre de pacients però han augmentat els dies d'espera.

Les proves que triguen més a realitzar-se, tot i que tenen un marge màxim de 90 dies, són l'ecografia urològica, amb 67 dies, i l'electromiograma, que s'utilitza per diagnosticar problemes motrius, amb 76 dies d'espera. L'única prova que té un termini màxim de 120 dies és la dels polisomnogrames, per a les afeccions respiratòries en el son, que tenen un temps mitjà d'espera de 124 dies, més de quatre mesos.

La llista per operar-se a Girona creix un 65%

Segons va anunciar dimecres el departament de Salut, el nombre de pacients pendents d'operar-se ha augmentat un 42% a tot Catalunya. Per regions sanitàries, Girona ha experimentat el creixement més gran, d'un 65%, seguida del Camp de Tarragona, amb un increment del 54%. A les Terres de Lleida i la regió sanitària de Lleida, les llistes d'espera per operar-se també han crescut per sobre de la mitjana, prop d'un 46%.

A Barcelona i el seu àmbit metropolità, en canvi, l'augment del nombre de pacients en llista d'espera per operar-se ha crescut lleugerament per sota de la mitjana, un 40%. Finalment, a la Catalunya Central l'increment ha estat del 28%, mentre que l'Alt Pirineu ha estat l'única regió sanitària en què les llistes d'espera han baixat, un 31%.

stats