Societat 05/06/2012

Recoder: "Eurovegas està una mica més a prop de Catalunya que fa uns mesos"

El conseller de Territori no desmenteix que Adelson proposés en una conversa enderrocar el camp de l'Espanyol a Cornellà però ho emmarca dins "una certa mentalitat americana". "La Generalitat no permetrà que ningú pugui enderrocar el camp de l'Espanyol", afegeix

Ara
2 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, assegura que el projecte d'Eurovegas "està una mica més a prop de Catalunya que fa uns mesos". En una entrevista a 'El món a RAC1', el conseller ha admès que quan es va reunir amb el magnat Sheldon Adelson a Las Vegas va sortir de la trobada amb "poc optimisme", però diu que amb el pas dels dies Catalunya ha guanyat posicions davant la candidatura de Madrid per construir el macrocomplex d'oci i casinos. Recoder diu que a Las Vegas va constatar moltes diferències entre el projecte que volia Adelson i el model terriotrial de Catalunya. Pel que es desprèn de les declaracions de Recoder, aquestes diferències s'han anat llimant.

"Veig que hi ha hagut una aproximació molt important de posicions i estem millor que fa uns mesos", ha dit. "No sé si per davant –ha deixat clar–, això només ho saben ells".

Adelson ha posposat la decisió, i no se sap ara quan es farà pública. A les candidatures de Barcelona i Madrid s'hi ha afegit aquests dies la de Marina d'Or, al País Valencià. Recoder ha dit que la candidatura "arriba molt tard en aquesta cursa" perquè ja hi ha molta feina feta.

Ahir el periodista Sergi Mas va revelar que Adelson va arribar a proposar en una reunió enderrocar el nou estadi de l'Espanyol a Cornella-El Prat per poder fer el projecte. Recoder ha dit que no confirmaria declaracions que es fan en reunions privades, però tampoc ho ha desmentit. En tot cas, ha emmarcat la proposta dins "una certa mentalitat americana" i ha deixat clar que "la Generalitat no permetrà que ningú pugui enderrocar el camp de l'Espanyol".

stats