LOTERIA
Societat 06/01/2011

Les participacions de loteria que feien sàtira del cas Fabra, premiades

Un jutjat havia ordenat aturar la venda dels números arran d'una denúncia del president de la Diputació de Castelló perquè utilitzaven la imatge sense permís. L'ordre judicial, però, no anul·lava les paperetes ja venudes, i als seus compradors els ha tocat un premi menor

Acn
1 min
Representants del Bloc d'Ontinyent (al centre de la imatge) mostren una reproducció del dècim amb la imatge de Fabra, al costat dels dos portaveus de la coalició Compromís, Enric Morera (esquerra) i Mònica Oltra (dreta) moments abans de la roda de premsa.

OntiyentLes participacions repartides pel Bloc Nacionalista Valencià d'Ontinyent (Vall d'Albaida) amb la imatge del president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, i la llegenda "La loteria que sempre toca" han resultat premiades amb 14 euros cadascuna. Les paperetes eren participacions de quatre euros en els números 03413 i 99.128.

Així, al sorteig d'aquest dijous, el número 03413 ha resultat premiat amb un reintegrament i les dues xifres finals de la grossa. Arran d'una denúncia de Fabra, el jutjat de primera instància número 6 de Castelló va ordenar el 30 de desembre que s'aturés la venda i que s'intervinguessin les paperetes, però no anul·lava les que ja s'havien venut.

Segons els informes pericials d'Hisenda, el president del PP de Castelló va justificar els seus ingressos assegurant que li havia tocat la loteria tres vegades entre els anys 2000 i 2004, mentre que l'any 2008 va ser afortunat amb la grossa de la rifa del Nen. L'oposició sempre ha considerat que Fabra va blanquejar diners comprant dècims afortunats.

El Bloc-Compromís d'Ontinyent va emetre unes participacions per al sorteig de Reis amb la imatge de Carlos Fabra i la llegenda "La loteria que sempre toca". El mateix president de la Diputació de Castelló va denunciar-les per haver utilitzat la seva imatge i el jutjat número 6 de Castelló va anul·lar, el 30 de desembre passat, la venda de les participacions però no el dècim ni les paperetes ja venudes.

En el sorteig d'aquest dijous, el número 03413 ha resultat premiat amb un reintegrament i les dues xifres finals de la grossa, per la qual cosa cadascun dels compradors rebrà 14 euros per participació.

stats