Societat 06/01/2012

Dues famílies reparteixen 11 milions a l'Hospitalet amb la rifa de Reis

Els Olivar i els Núñez han venut part del segon premi en dues administracions de la ciutat. Els primers han venut deu sèries, que donaran 10 milions en premis. Els segons, una sèrie: un milió

Thaïs Gutiérrez / Sílvia Barroso
2 min
Celebració a l'administració de loteria dels Olivar, a l'Hospitalet de Llobregat, que ha venut part del segon premi de la rifa de Reis / PERE VIRGILI

L'Hospitalet de LlobregatSón els Olivar i els Núñez, les dues famílies més apreciades de l'Hospitalet aquest divendres. Uns i altres són els amos de les dues administracions de la ciutat que avui han repartit milions amb el sorteig de Reis.

Els Olivar, deu sèries

Els que ho tenen més clar són els Olivar. Ramon Olivar, un dels germans propietaris de la botiga –al carrer Marcel·lí Esquius, la tenen des de 1987–, explicava aquest migdia que ha venut 10 sèries del 92.225, el segon premi del sorteig del Nen. És a dir, que ha escampat 10 milions d'euros pel barri, tot i que els veïns es pot dir que s'hi havien resistit. "El número premiat té molts números 2, és repetitiu, i s'ha venut a poc a poc, ha costat", deia l'administrador. A hores d'ara ja sap qui són alguns dels afortunats, que li han trucat o s'han acostat a l'administració. "Famílies treballadores, els anirà molt bé aquest pessic", apunta Olivar.

Ramon i el seu germà seguien el sorteig amb la resta de la família a casa de la seva mare, que viu davant de l'administració. I ha sigut el germà el que primer ha recordat que, ahir mateix, encara va vendre un dècim d'aquest número. Han baixat a la botiga i aviat han començat a arribar veïns i clients per celebrar la sort.

Els Núñez, una sèrie

Molt a prop, la celebració es repetia amb la família Núñez, que constitueix ella sola tot un planter d'administradors de loteries. Tenen la botiga del carrer Pedraforca de l'Hospitalet de Llobregat des de fa més de 30 anys. La van obrir els pares, ara jubilats, i la mantenen els quatre germans. I aquesta família nombrosa de venedors de loteria celebren avui el seu millor dia de Reis, perquè han venut part del segon premi de la rifa i és la primera vegada que donen un premi important de Nadal o del Nen.

Ho explicava Estefanía Núñez, que juntament amb José Antonio són els dos germans que celebraven l'esdeveniment amb els veïns aquest divendres al migdia, amb gots de cava a la mà. El cas és, però, que les noves tecnologies han fet que aquest migdia no sabessin exactament què celebraven. "Quasi tot el que hem venut del 92.225 ho hem venut amb el nou sistema de terminal electrònic, i per això no sabem quant n'hem venut, ens ho han de dir des de l'Organització Nacional de Loteries i Apostes de l'Estat quan ens truquin", argumentava Estefanía als periodistes.

Només sabia del cert que hi havia un veí que tenia un dècim del número premiat. Aquest afortunat misteriós, que ha decidit no acostar-se a l'administració per conservar l'anonimat, ja sap segur que ha guanyat 100.000 euros.

La confusió ha sigut total en els primers moments. Estefanía i José Antonio escoltaven el sorteig amb la persiana mig apujada i els han trucat de Televisió Espanyola per entrevistar-los. "Els hem dit que no, que s'equivocaven, perquè no en teníem constància", recordava una estona després Estefanía, rient. Una estona després els periodistes de TVE han tornat a trucar-los i els han assegurat que no s'equivocaven. Al final ho han pogut confirmar. I a la tarda, una nota de l'agència Efe anunciava que els Núñez havien venut una sèrie, que els ha permès repartir un milió d'euros.

stats