Societat 06/02/2012

El fiscal anticorrupció alerta del "seriós problema" de la corrupció policial a Catalunya

José Grinda titlla de "gentussa de merda" els agents implicats en casos de corrupció i només en salva els Mossos. Ha intervingut en una taula rodona sobre la màfia russa a la trobada BCNegra

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl fiscal espanyol contra la corrupció i el crim organitzat, José Grinda, ha advertit aquest dilluns a Barcelona que a Catalunya hi ha un "seriós problema" amb la corrupció policial, i que, si no s'atura, pot facilitar la implantació profunda de la màfia russa. El fiscal, que participava aquest dilluns en un homenatge a l'exdirector de l'Oficina Antifrau David Martínez Madero en el marc de la trobada de novel·la negra BCNegra, ha recordat que hi ha diversos casos investigats de corrupció de policies estatals i guàrdies civils vinculats al port de Barcelona o prostíbuls, casos que aviat arribaran a jutjar-se. En aquest sentit, Grinda ha exclòs els Mossos d'Esquadra d'aquesta "gentussa de merda que cal extirpar" i lluitar-hi en contra, com ja estan fent, segons ell, les cúpules policials.

El fiscal anticorrupció espanyol ja va aixecar polseguera fa unes setmanes per unes declaracions en què vinculava la màfia russa amb els serveis secrets dependents del Kremlin assenyalant que Bielorússia, Txetxènia i Rússia eren "virtuals Estats mafiosos".

stats