SALUT GLOBAL
Societat 11/01/2012

Científics catalans són a un pas d'eradicar la malaltia de Pian

Científics catalans han trobat un medicament que obre la porta a l'eliminació de la malaltia de Pian, un procés infecciós que l'OMS classifica com a oblidat

Mònica L. Ferrado
1 min

BarcelonaCientífics del Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB) han trobat un medicament, l'azitromicina –que aquí s'utilitza per tractar l'otitis infantil– que és eficaç contra la malaltia de Pian. Això obre la porta a l'eliminació total de la malaltia en els propers 20 anys, i es convertiria així en la segona malaltia eradicada després que el 1978 va desaparèixer la verola.

La malaltia de Pian afecta, sobretot, nens de països pobres, sense accés a aigua potable ni hospitals. És una malaltia infecciosa que l'OMS classifica com a oblidada perquè, malgrat que té una incidència important en països pobres, no compta amb el coneixement necessari per afrontar-la per manca de mitjans. Segons la darrera estimació de l'OMS, del 1990, afecta dos milions i mig d'infants. Però segons Oriol Mitjà, investigador del CRESIB, ara pot arribar a afectar uns 10 milions de persones.

La informació completa, a l'ARA PREMIUM.

stats