Societat 22/03/2011

Absolen la directora i educadores d'una guarderia acusades de maltractament

El Jutjat d'Instrucció número 4 de Girona ha absolt l'exdirectora i les quatre monitores de la guarderia municipal Els Escarlets de la localitat gironina de Sant Gregori de les diverses faltes de maltractaments i vexacions als menors per les quals van ser jutjades la setmana passada.

Efe
1 min

GironaEl tribunal considera que tot és a causa d'un conflicte laboral intern i que no hi ha proves objectives dels fets denunciats, després que, a la vista oral celebrada la setmana passada, "no resultessin acreditats" els fets, segons la sentència.

Les sis educadores denunciants van assegurar que als alumnes se'ls forçava a menjar fins a provocar-los el vòmit, els copejaven si no ingerien el menjar, els tiraven vasos d'aigua si es quedaven adormits i els dutxaven vestits a manera d'escarment.

La sentència, que no dóna veracitat al relat de les demandants, assegura que no hi ha proves objectives dels fets denunciats, després que diversos pares durant el judici declaressin que estaven contents amb el centre i que mai havien notat res.

Altres progenitors van assegurar que els seus fills havien canviat la seva conducta durant el curs, encara que el jutge manté en la seva resolució que no pot provar-se que sigui a causa de res que passés a la guarderia.

A més, la sentència atribueix la denúncia a un conflicte laboral i es pregunta com és que les demandants van tardar tres anys a denunciar els suposats maltractaments i vexacions que rebien els nens d'entre un i tres anys.

El jutge destaca que les educadores, que asseguren que els fets es venien produint des de 2007, no els van denunciar fins que va aparèixer un conflicte laboral i, al febrer de 2010, una de les imputades va entrar a formar part d'una comissió adjunta a direcció per resoldre el conflicte

stats